Medicii de familie s-au sucit. Vor contract cu CAS. Cu o singură excepție

Deși până la sfârșitul săptămânii trecute doar 40 din cei 147 de medici de familie din județul Satu Mare au semnat actul adicțional pentru prelungirea contractului cadru cu CAS din anul 2017 până la data de 1 aprilie, ieri și azi toți medicii s-au prezentat la sediul Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Satu Mare exprimându-și intenția de a semna cu Casa. Cu o singură excepție.

Situația exactă a fost prezentată astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, de directorul și președintele CJAS, Georgeta Pop, și directorul Relații Contractuale, Mihaela Curta.

Astfel directorul general, Georgeta Pop, a prezentat pe scurt șirul evenimentelor care s-au derulat la sfârșitul anului trecut și începutul acestui an adăugând că, deși actele adiționale au fost pregătite de pentru a fi semnate, s-au lovit de refuzul medicilor de familie.

În protestul lor, medicii de familie au cerut debirocratizarea sistemului de sănătate, o funcționare mai bună a sistemului iformatic precum și creșterea finanțării medicilor de familie prin CAS. Georgeta Pop a mai precizată că medici de familie au avut și alte cereri care nu au fost mediatizate precum să lucreze la cabinet doar trei zile pe săptămâna sau statul să le achite cheltuielile de vacanță.

Cert este că, până în data de 4 ianuarie, dată limită până la care se putea face, doar 40 de medici semnaseră aceste acte adiționale. Ceilalți peste 107 au fost în grevă. Acțiunea medicilor de familie au dus la disfuncționalități în sistemul medical din județ sau la aglomerări la Urgențe, cu atât mai mult cu cât nici centrele de permanență (cu excepția a două din ele) nu au fost deschise.

Ieri, însă, toți medicii de familie care nu au semnat actual adițional de prelungire a contractului cadrul s-au prezentat la sediul CJAS Satu Mare unde au depus acte prin care își exprimau dorința de a continua relațiile contractuale cu instituția. Cu o singură excepție.

Atât Gerogeta Pop cât și Mihaela Curta și-au exprimat convingerea că până la sfârțitul acestei săptămâni, începutul celei viitoare, toate cabinetele medicilor de familie din județ, cu excepția mai sus prezentată, vor reveni la normal cu activitatea.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

ORDONANȚA MILITARĂ 4. Ce MĂSURI DURE au fost luate

Autoritățile instituie izolare la locul de muncă pentru personalul esențial din sistemul energetic și vor pune la dispoziție spații de cazare pentru personalul medical,...

RESPECT. UNICARM și Vasile Lucuț, o nouă DONAȚIE FABULOASĂ. 20.000 de euro pentru lupta împotriva COVID-19

Compania Unicarm din Satu Mare, în frunte cu patronul Vasile Lucuț, a făcut astăzi o nouă donație fabuloasă. În teledonul organizat astăzi de trustul...

DECESE. Autoritățile mai anunță DOI MORȚI infestați cu coronavirus. S-a ajuns la 42 de cazuri

Autoritățile au anunțat în această seară alte două decese la persoane infectate cu Coronavirus. Numărul decedaților bolnavi de COVID-19 a ajuns la 42 în...

DECIZIE. Toți ANGAJAȚII unui SPITAL din județ, TESTAȚI. Un pacient, declarat POZITIV COVID-19

Toți angajații Spitalului Municipal din Carei vor fi testați după ce un pacient internat aici a fost declarat pozitiv Covid-19. Primarul municipiului Carei le...

CFR introduce suplimentar 11 trenuri, dar SUSPENDĂ alte 100! Care este apelul companiei feroviere pe timp de CORONAVIRUS!

  Un număr de 11 trenuri au fost introduse suplimentar, cu circulaţie zilnică, pentru a veni în sprijinul navetiştilor şi a angajaţilor companiilor cu program...