More


  Medicii de familie s-au sucit. Vor contract cu CAS. Cu o singură excepție

  =

  Deși până la sfârșitul săptămânii trecute doar 40 din cei 147 de medici de familie din județul Satu Mare au semnat actul adicțional pentru prelungirea contractului cadru cu CAS din anul 2017 până la data de 1 aprilie, ieri și azi toți medicii s-au prezentat la sediul Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Satu Mare exprimându-și intenția de a semna cu Casa. Cu o singură excepție.

  Situația exactă a fost prezentată astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, de directorul și președintele CJAS, Georgeta Pop, și directorul Relații Contractuale, Mihaela Curta.

  Astfel directorul general, Georgeta Pop, a prezentat pe scurt șirul evenimentelor care s-au derulat la sfârșitul anului trecut și începutul acestui an adăugând că, deși actele adiționale au fost pregătite de pentru a fi semnate, s-au lovit de refuzul medicilor de familie.

  În protestul lor, medicii de familie au cerut debirocratizarea sistemului de sănătate, o funcționare mai bună a sistemului iformatic precum și creșterea finanțării medicilor de familie prin CAS. Georgeta Pop a mai precizată că medici de familie au avut și alte cereri care nu au fost mediatizate precum să lucreze la cabinet doar trei zile pe săptămâna sau statul să le achite cheltuielile de vacanță.

  Cert este că, până în data de 4 ianuarie, dată limită până la care se putea face, doar 40 de medici semnaseră aceste acte adiționale. Ceilalți peste 107 au fost în grevă. Acțiunea medicilor de familie au dus la disfuncționalități în sistemul medical din județ sau la aglomerări la Urgențe, cu atât mai mult cu cât nici centrele de permanență (cu excepția a două din ele) nu au fost deschise.

  Ieri, însă, toți medicii de familie care nu au semnat actual adițional de prelungire a contractului cadrul s-au prezentat la sediul CJAS Satu Mare unde au depus acte prin care își exprimau dorința de a continua relațiile contractuale cu instituția. Cu o singură excepție.

  Atât Gerogeta Pop cât și Mihaela Curta și-au exprimat convingerea că până la sfârțitul acestei săptămâni, începutul celei viitoare, toate cabinetele medicilor de familie din județ, cu excepția mai sus prezentată, vor reveni la normal cu activitatea.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img