More


  Păgubiții FNI cer ajutorul prefectului

  - Advertisement -

  Cinci persoane s-au prezentat ieri la audiențele ținute de prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip. Unul dintre ei a fost preşedintele Asociaţiei Persoanelor Păgubite de FNI.  Alături de prefect au fost prezenţi şeful serviciului juridic, Dorle Cosmin, consilierul pe relaţii cu publicul, Găzdac Florin, respectiv reprezentantul OCPI Satu Mare, Crespai Florica.

  Păgubiții FNI

  În primul caz a fost prezent Preşedintele Asociaţiei Persoanelor Păgubite de Fondul Naţional de Investiţii care a solicitat intervenţia prefectului pentru a se rezolva despăgubirea persoanelor din judeţul Satu Mare care au avut calitatea de investitori la F.N.I. şi pentru care există acte legale ce le conferă acest drept. Prefectul s-a angajat că va înainta memoriul depus de Asociaţie către Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului în vederea clarificării situaţiei. În al doilea caz s-a reclamat faptul că Primăria Viile Satu Mare nu a îndreptat eroarea prin care pe rolul persoanei figurează un imobil pe care acesta nu îl deţine în fapt deşi a sesizat de mult timp acest lucru.Totodată a solicitat sprijin pentru punerea în posesie cu un teren pe amplasamentul iniţial. Prefectul s-a angajat că se vor face verificări la Primăria Viile Satu Mare pentru clarificarea situaţiilor sesizate.

  Situație infamă la blocul IPL

  O altă persoană prezentă la audienţe, din blocul rău famat situat pe strada Ion Ghica, cunoscut și drept blocul IPL, a sesizat proasta gestionare a acestui imobil solicitând sprijin cu privire la depozitările ilegale de deşeuri, repararea acoperişului, frecventarea unor apartamente de către persoane fără acte legale de domiciliu printre care unele sunt consumatoare de substanţe ilegale. Prefectul a informat persoana despre modalitatea legală  în care autorităţile publice pot face intervenţii la construcţii private şi a precizat faptul că se vor face demersuri către primărie şi poliţie pentru soluţionarea celorlalte fapte sesizate. Într-un alt caz o familie care deţine o exploataţie de animale în satul Bolda, comuna Beltiug, a solicitat sprijin pentru acordarea unei parcele din păşunea comunală pentru animalele sale (caprine şi cabaline) precizând că există teren disponibil în urma eliberării unei parcele de către un fost chiriaş deţinător de oi. Prefectul a îndrumat persoanele să depună un memoriu pentru a clarifica situaţia la Primăria Beltiug. În ultimul caz s-a solicitat clarificarea obligaţiilor fiscale ale unei familii din comuna Micula în urma unor notificări ale A.N.A.F. Prefectul a îndrumat persoana să depună un memoriu în vederea comunicării provenienţei respectivelor obligaţii fiscale.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img