VIDEO/FOTO. Arestat pentru triplul asasinat de la Apa, Răzvan Rentea ar putea fi eliberat. Ce solicită acesta

Principalul suspect al procurorilor în cazul triplului asasinat de la Apa, Răzvan Rentea, ar putea fi eliberat în cursul zilei de luni. Acesta a cerut din nou judecătorilor din cadrul Tribunalului Satu Mare să fie pus în libertate, iar ședința pentru cererea sa este programată să aibă loc luni, 15 ianuarie.

Invocând probleme de sănătate, Răzvan renetea a solicitat judecătorilor ca măsura arestului preventiv să fie înlocuită cu controlul judiciar. El a invocat, în cererea formulată, condițiile proaste din Arestul Inspectoratului Județean de Poliție. Totodată, a cerut o intervenție medicală de urgență, acuzând dureri la spate cauzate, zice el, atât de condițiile din Arestul IPJ, cât și de niște probleme mai vechi, scrie Presa SM.

Nu este la prima cerere de acest gen a lui Răzvan Rentea. El a mai făcut o solicitare de a fi eliberat și în data de 28 decembrie, dar a fost respinsă de judecători ca fiind nefondată. Astfel că a fost menținută măsura arestului preventiv pentru încă 30 de zile. Mai mult, judecătorii l-au obligat să plătească și de această dată suma de 100 lei, în contul cheltuielilor judiciare în favoarea statului.

Răzvan Rentea este principalul suspect în cazul triplului asasinat de la Apa când părinții săi, Gheorghe (59 de ani) şi Niculina Rentea (56 de ani), dar și bunica sa, Viorica Apan (80 de ani), au fost uciși cu sânge rece.

 

El a fost arestat pe data de 28 noiembrie, chiar după înmormântarea părinților săi, iar pe data de 29 noiembrie 2017 a fost prezentat judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

El nu recunoaște crimele, lucru confirmat atât de el, la intrarea în tribunal, cât și de șeful Secției penale a Parchetului Satu Mare, procurorul Marius Iancu.

“În baza probelor administrate până în prezent, declarații de martor, procese verbale de constatare, cercetări la fața locului, rezultatul unor probe științifice ridicate de la fața locului, ne-a făcut pe noi să emitem supoziția că inculpatul Rentea Răzvan Mircea este principalul suspect în cazul triplului asasinat din localitatea Apa. Potrivit declarațiilor preliminarilor, acesta neagă săvârșirea faptelor”, a spus, la acea vreme, Marius Iancu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

ORDONANȚA MILITARĂ 4. Ce MĂSURI DURE au fost luate

Autoritățile instituie izolare la locul de muncă pentru personalul esențial din sistemul energetic și vor pune la dispoziție spații de cazare pentru personalul medical,...

RESPECT. UNICARM și Vasile Lucuț, o nouă DONAȚIE FABULOASĂ. 20.000 de euro pentru lupta împotriva COVID-19

Compania Unicarm din Satu Mare, în frunte cu patronul Vasile Lucuț, a făcut astăzi o nouă donație fabuloasă. În teledonul organizat astăzi de trustul...

DECESE. Autoritățile mai anunță DOI MORȚI infestați cu coronavirus. S-a ajuns la 42 de cazuri

Autoritățile au anunțat în această seară alte două decese la persoane infectate cu Coronavirus. Numărul decedaților bolnavi de COVID-19 a ajuns la 42 în...

DECIZIE. Toți ANGAJAȚII unui SPITAL din județ, TESTAȚI. Un pacient, declarat POZITIV COVID-19

Toți angajații Spitalului Municipal din Carei vor fi testați după ce un pacient internat aici a fost declarat pozitiv Covid-19. Primarul municipiului Carei le...

CFR introduce suplimentar 11 trenuri, dar SUSPENDĂ alte 100! Care este apelul companiei feroviere pe timp de CORONAVIRUS!

  Un număr de 11 trenuri au fost introduse suplimentar, cu circulaţie zilnică, pentru a veni în sprijinul navetiştilor şi a angajaţilor companiilor cu program...