More


  În Codru, doar cucu’ o să mai cânte

  - Advertisement -

  Scriam cu ceva timp în urmă că dacă ar fi să dăm crezare statisticilor, peste 100 de ani va cam sufla vântul prin Sătmar iar aici ne refeream în primul rând la scăderea drastică a populației.

  Statisticile spun că, doar în ultimele două decenii, populația județului Satu Mare a scăzut cu peste 20%. Problema este că treaba nu stă prea grozav nici în județ. La începutul acestui an Guvernul României a dat publicității o serie de date pe cât de interesante pe atât de alarmante. Este vorba despre date comparative – 1992 – 2012 – cu privire la populația localităților din județul Satu Mare.

  Aflăm cu îngrijorare că cele mai mari scăderi se înregistrează în Codru – sudul județului Satu Mare. Tinerii au migrat spre orașe sau au plecat la muncă în străinătate din cauza lipsei locurilor de muncă, investitorii nu se înghesuie în aceste zone. Să nu ne mire astfel că în Cehal populația a scăzut cu 42%, în Homoroade cu 32,6% și în Pomi cu 31,8%. Lucru și mai grav, există sate afiliate comunelor Acâș, Apa, Craidorolț, Halmeu, Moftin, Odoreu, Sanislău, Săuca, Supur, Tarna Mare, Terebești, Viile Satu Mare, dar și pe raza orașelor Ardud și Tășnad, care au sub 100 de locuitori.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img