More


  FOTO. Simpozion dedicat Marii Unirii organizat la Supur: ”Marea Unire de la 1918 și semnificația sa istorică”

  =

  Sala de ședințe a Primăriei Supur a găzduit, ieri, un simpozion care a avut ca temă ””Marea Unire de la 1918 și semnificația sa istorică”. Evenimentul s-a buycurat de un real succes, la simpozion, pe lângă autoritățile locale, fiind prezenți și invitați se seamă de la nivel județean care au expus lucrări științifice de mare valoare. Manifestarea de la Supur s-a încheiat cun frumos program artistic prezentat de elevi școlii din comună.

  Planuri de viitor

  Primul care a luat cuvântul a fost primarul comunei Supur, Vasile Șteț, care a prezentat câteva date despre comuna pe care o conduce, dar șli proiectele de viitor care să ducă la bunpăstarea locuitorilor ei.

  ”Ne-am gândit foarte mult ca strategia noastră de viitor să atragem capotal, să atragem forță de muncă, ca să poutem opri tineretul să lucreze în cumna noastră și astfel să putem să ne desfășurăm activitatea în condiții nornmale. Învățământul din comună este prioritar”, a precizat primarul, care a mai adăugat că vor fi reabilitate drumurile de la Giorocuta la Drumul Național, la Supuru de Sus, în care este cuprins și drumulș de la Sechereșa, trecând în revistă și alte proiecte de dezvoltare.

  Supur, printre cele mai frumoase comune

  Prezent la eveniment, managerul GNV și NVTV, fostul vicepreședinte al Consiliului Județean, Mircea Govor, fiu al comunei Supur, și-a exprimat bucuria pentru organizarea acestui eveniment considerând că este o zi de execpție pentru Comuna Supur.

  ”Este o zi de excepție pentru noi toți, o sută de ani de la Marea Unire, și mă bucur că ne-am adunat aici supuranii noștrii și, la inițiativa domnului primar, putem să retrăim acele momente istorice. Eu, în calitate de fiu al comunei Supur, sunt mândru că sunt în mijlocul dumneavoastră, și sunt foarte mândru de comuna noastră. Comuna Supur este una dintre cele mai frumoase, mai dezvoltate comune din județ, și acest lucru se datorează, în mod special, dumneavostră, celor care sunteți aici prezenți și celor care conduc această comună. De-a lungul timpului, comuna noastră s-a dezvoltat extraordinar cum de altfel se și vede. Un mare rol a avut domnul primar, consilierii locali și, bineînțeles, am fost și eu acolo, cât de puțin, alături de dânșii și am pus umărul toți pentru a avea condiții excepționale în comuna noastră”, a precizat Mircea Govor, care și-a exprim,at speranța că această comunitate de oameni se află pe drumul cel bun iar anii care vor urma comuna Supur să fie pe primele locuri în județul Satu Mare.

  Lucrări științifice prezentate

  În continuarea simpozionului, fostul director al școlii din Supur, profesorul Ghiman Liviu, a prezentat expunerea intitulată ”Aspecte din lupta sătmărenilor pentru dreptate socială și națională până în 1918. Personalitatea lui Petru Ciupcea”.

  De asemenea, directorul Casei Corpului Didactic, prof. dr. Ioan Viman, a prezentat lucrarea ”Unireas Basarabiei cu România”, scoțând în evidență nu doar împrejurările în care acesta s-a produs cât și efectele ei.

  Totodată, bibliotecarul Viorel Câmpean a evocat 70 de ani de Istorie în comuna Supur, în careul căruia au fost prezentate figuriloe marcante ale acestor locuri.

  Manifestarea de la Supur s-a încheiat cu un frumos moment cultural-artistic prezentat de elevii Școlii Gimnaziale ”Petre Cupcea” din Supur.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img