More


  FOTOGALERIE. O nouă investiție a Guvernului Maghiar la Satu Mare. Azi a fost inaugurată

  =

  O nouă investiție în învățământul sătmărean făcută de Guvernul Ungariei a fost inaugurată astăzi la Satu Mare. Este vorba despre parcul de joacă amenajat în curtea interioară a Liceului Teologic Romano – Catolic „Hám János”.

  La eveniment au participat: dr. Seszták Miklós – ministrul Dezvoltării Naționale în Guvernul Ungariei, Kelemen Hunor – președintele UDMR, Pataki Csaba – președintele Consiliului Județean, Kereskenyi Gabor – primarul municipiului Satu Mare, Călin Durla – inspectorul școlar general al ISJ Satu Mare, Schőnberger Jenő – episcopul Episcopiei Romano-Catolice Satu Mare și alți invitați.

  Lucrările de la „Hám János” au fost realizate în urma unui proiect comun al Guvernului Ungariei și Episcopiei Romano-Catolice din Satu Mare, cu susținerea Consiliului Județean, a Primăriei Municipiului Satu Mare și a Inspectoratului Școlar Județean.

  De altfel, investiția de la acest liceu face parte dintr-un proiect de amploare în cadrul căruia au fost cuprinse și alte două obiective care au beneficiat de lucrări realizate din fonduri guvernamentale din țara vecină. Este vorba despre Centrul „Fericitul Scheffler János” și Internatul „Sfântul Alois”. În lucrările executate în cadrul celor 3 obiective s-au investit 22 de milioane de forinți.

  Reamintim faptul că în urmă cu numai două săptămâni a fost inaugurată o altă investiție a Guvernului Maghiar în învățământul sătmărean. Este vorba de Colegiul Național ”Kolcsey Ferenc”. Detalii despre respectiva investiție puteți citi https://www.gazetanord-vest.ro/2018/03/videofoto-scoala-satmareana-modernizata-cu-bani-alocati-de-guvernul-maghiar-inaugurata-azi/  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img