More


  VIDEO/FOTO. Explozie urmată de un incendiu la un centru comercial din Satu Mare (exercițiu)

  - Advertisement -

  Desfășurare impresionantă de forțe azi dimineață în parcarea Dedeman. Pompieri, SMURD, Ambulanța, Poliția, geniștii, jandarmii, toți au fost prezenți la fața locului unde, potrivit scenariului exercițiului organizat, a avut loc o explozie, urmată de un incendiu. Circa 250 de persoane au fost rănite.

  În cursul acestei zile, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Someș” al Județului Satu Mare a organizat un exercițiu practic în scopul antrenării și cooperării structurilor de intervenție profesioniste, a factorilor responsabili din cadrul operatorului economic, a Comitetelor Locale și Județene pentru Situații de Urgență, a Direcției Județene de Informații, a Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, a Inspectoratului Judeţean de Poliţie și a reprezentanților Crucii Roșii, în gestionarea situațiilor de urgență generate de accidente, avarii, explozii, incendii și prăbușiri de construcții, instalații sau amenajări.

  Exercițiul s-a desfășurat conform următorului scenariu: la ora 09.30, s-a produs o explozie urmată de incendiu în interiorul complexului comercial, în urma căreia din cele aproximativ 250 de persoane surprinse în imobil, 4 au decedat, 8 au fost grav rănite, 20 au fost surprinse sub dărâmături, iar alte 60 au suferit răni ușoare.

  Activitatea pompierilor a presupus: intervenția Detașamentelor de Pompieri Satu Mare și Carei cu echipaje de stingere incendii, intervenția în vederea acordării primului ajutor calificat persoanelor rănite, intervenția de căutare-salvare a victimelor surprinse sub dărâmături și a echipajului CBRN pentru identificarea emisiilor toxice degajate în urma exploziei.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img