More


  Dragnea: Protocoalele SRI, baza scrisă pentru un sistem de poliţie politică

  =

  Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, că protocoalele încheiate de SRI cu instituţii ale statului reprezintă baza scrisă pentru un sistem de poliţie politică, un model similar fiind folosit şi de Securitate înainte de 1989.Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, că protocoalele încheiate de SRI cu instituţii ale statului reprezintă baza scrisă pentru un sistem de poliţie politică, un model similar fiind folosit şi de Securitate înainte de 1989.

  ”Acele protocoale, de fapt, reprezintă baza scrisă pentru un sistem de poliţie politică, care a fost construit în România. (În NATO şi UE – n.r.) Nu există. Eu am trăit înainte de 1989 şi atunci era fost Securitate care făcea cercetări penale. Acele protocoale au creat baza pentru ca SRI să se apropie de ideea de cercetări penale”, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. El a respins ipoteza lansată de fostul prim-adjunct al şefului SRI Florian Coldea, care a afirmat că lipsa protocoalelor SRI cu alte instituţii ale statului duce la o breşă de securitate naţională.

  ”Nu a definit nimeni care ar fi breşa de securitate. Chiar nu vreau să analizez ce a spus domnul Coldea. Eu nu am văzut şi nici nu am văzut pe altcineva să definească breşa de securitate”, a mai spus Liviu Dragnea. Liderul PSD spune că nu ştie de existenţa unui protocol şi cu cele două camere ale Parlamentului.

  ”Nu, cel puţin de când sunt eu aici preşedinte nu există aşa ceva şi sper să nu fi existat nici înainte”, a punctat preşedintele Camerei Deputaţilor. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a vorbit, marţi, despre a doua audiere a lui Florian Coldea în Comisia de Control a SRI, despre care a spus că “nu e audiere”, ci mai degrabă un seminar în care cineva vine, citeşte şi pleacă. Vineri, 30 martie, Serviciul Român de Informaţii (SRI) a publicat, pe site, protocolul din 2009 încheiat între SRI şi Parchetul General, documentul având 18 pagini. În baza acestui act de colaborare, Serviciul Român de Informaţii a acordat asistenţă procurorilor, timp de 7 ani. Protocolul dintre Parchetul General şi SRI a fost semnat în 4 februarie 2009, de către procurorul general la acea vreme, Laura Codruţa Kovesi, adjunctul său, Tiberiu Niţu, şi şeful SRI, George Maior, şi prim-adjunctul Florian Coldea. Printre obiectivele cooperării se numără, printre altele, “constituirea de echipe operative comune care să acţioneze în baza unor planuri de acţiune pentru exercitarea competenţelor specifice ale părților, în vederea documentării faptelor prevăzute la art.2”.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img