More


  Liviu Dragnea i-a vorbit preşedintelui israelian despre relocarea Ambasadei României la Ierusalim

  =

  Premierul şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Viorica Dăncilă şi Liviu Dragnea, au fost primiţi, joi, de preşedintele Statului Israel, Reuven Rivlin, care a salutat decizia privind accelerarea consultărilor interne cu privire la relocarea Ambasadei României la Ierusalim.

  ”Delegaţia română aflată în vizită oficială în Israel, din care fac parte preşedintele Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea, prim-ministrul Viorica Dăncilă şi ministrul Afacerilor Externe Teodor Meleşcanu, a fost primită de către preşedintele Statului Israel, Reuven Rivlin. În cadrul discuţiilor purtate cu acest prilej au fost evocate legăturile tradiţionale de prietenie dintre cele două ţări, consolidate pe parcursul a 70 de ani de relaţii diplomatice neîntrerupte. A fost evidenţiat, totodată, nivelul excelent atins, în prezent, în cadrul cooperării dintre România şi Statul Israel”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

  Potrivit sursei citate, oficialii români au arătat că aprofundarea cooperării cu Israelul constituie o prioritate a ţării noastre şi au reiterat dorinţa de a se realiza noi paşi spre o dimensiune strategică a relaţiei româno-israeliene.

  ”Situaţia de securitate din regiune a ocupat un loc important pe agenda discuţiilor, realizându-se un schimb substanţial de opinii cu privire la conflictul din Siria, evoluţiile din dosarul nuclear iranian, situaţia din Golful Persic şi lupta împotriva terorismului. Preşedintele Camerei Deputaţilor a vorbit despre accelerarea consultărilor interne cu privire la relocarea Ambasadei României la Ierusalim. Preşedintele Statului Israel a salutat această decizie. În context, prim-ministrul român a informat partea israeliană că Guvernul a propus viitorul ambasador al României în Statul Israel, decizia de numire a acestuia aparţinând preşedintelui”, se mai arată în comunicatul Executivului.

  De asemenea, Guvernul mai informează că o temă specială pe agenda întrevederii a fost evidenţierea rolului comunităţii israelienilor originari din România la edificarea Statului Israel modern, precum şi la consolidarea relaţiilor între cele două state.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img