More


  Se dă startul la sacrificarea milor de Paștele Ortodox. Estimări la prețul mieilor

  - Advertisement -

  Începând de marți dimineața și până sâmbătă la amiază, va fi permisă sacrificarea milor de Paștele Ortodox în locul special amenajat din Piața de Vechituri. Primele prognoze arată că, în acest an, prețul mieilor nu va sări de 15 lei/kg, mai ales că mieii sunt destul de mici. 

  Condiții civilizate de sacrificare

  Directorul DSVSA Satu Mare, Nicolae Dumuţa, a precizat că supravegherea sanitară veterinară va fi asigurată prin personal de specialitate din cadrul instituţiei.

  “Spaţiile amenajate temporar pentru sacrificarea mieilor trebuie să asigure respectarea condiţiilor de igienă, sănătate şi bunăstare în timpul sacrificării, gestionarea subproduselor nedestinate consumului uman (SNCU) şi de eliminare a deşeurilor, conform legislaţiei sanitare veterinare în vigoare. Toate acestea vor fi supravegheate de specialişti din cadrul instituţiei noastre. La Satu Mare, procesul de sacrificare va începe de marţi şi va dura până sâmbătă, înainte de Paşte”, a mai spus Nicolae Dumuţa.

  Programul de sacrificare este de marți pân ă vineri între orele 7.00 și 17.00, iar sâmbătă între orele 7.00 și 13.00.

  Prețurile din acest an

  Potrivit crescătorilor din judeţul Satu Mare, preţurile din acest an la mieii de Paşte nu vor  depăși 15 lei/kg viu. În acest an fătările au fost târzii, astfel că mieii sunt deocamdată mici.

  “Am circa o sută de miei de vândut şi sper să-i pot vinde pe toţi. Faţă de altă dată, în acest an nu am fost căutat de firme care să-şi exprime dorinţa de a cumpăra miei. Astfel că ne vom baza pe ceea ce vom putea vinde în piaţă”, a spus un fermier din Turț.

  Atenție la ce miei cumpărați!

  Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Satu – Mare, recomandă tuturor cetățenilor să cumpere produsele alimentare pentru Sărbătorile Pascale, numai din spații sau unități înregistrate sau autorizate sanitar veterinar.

  Nu este recomandat să cumpărați un miel mai mic de 10 – 12 kilograme – viu, pentru că acesta conține mult colagen și este greu de digerat.

  Mieii mai mici au un conținut mai ridicat de oxipurine care sunt de fapt compuși care conțin azot, care se descompun și formează acid uric, acesta fiind principala cauză a creșterii nivelului de acid uric din sânge, și apariția simptomelor de Gută.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img