More


  Ministrul Sănătăţii conduce delegaţia României la Adunarea Mondială a Sănătăţii

  =

  Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, se află în perioada 21-23 mai 2018 la Geneva, unde conduce delegaţia României la cea de-a 71-a Adunare Mondială a Sănătăţii (AMS), desfăşurată la Palatul Naţiunilor Unite.
  Potrivit unui comunicat de presă al MS, în cadrul şedinţei plenare azi ministrul Sănătăţii va avea o intervenţie în care va evidenţia importanţa accesului universal la servicii de sănătate.
  “Ministrul Sănătăţii va sublinia faptul că accesibilitatea la servicii de sănătate şi calitatea acestora sunt determinante pentru acoperirea universală a tuturor locuitorilor, fără ca aceasta să le afecteze bunăstarea. Creşterea acoperirii cu servicii medicale, dar şi sustenabilitatea sistemelor de sănătate necesită un angajament politic clar, iar România face eforturi pentru a rezolva favorabil aceste provocări. Având Biroul Regional pentru Europa la OMS drept partener privilegiat în evaluarea sistemului de sănătate şi dezvoltarea de strategii sustenabile în zonele cheie ale sectorului sănătăţii, Guvernul României îşi va asuma responsabilitatea pentru acoperirea universală cu servicii de calitate în domeniul sănătăţii pentru toţi cetăţenii săi”, se arată în comunicatul de presă.
  Tot la Geneva, ministrul Pintea va avea întâlniri bilaterale cu delegaţiile din Norvegia, Portugalia şi Germania.
  Cu prima delegaţie, ministrul român va discuta despre stadiul proiectelor derulate de către ţara noastră cu finanţare nerambursabilă din partea Norvegiei.
  De asemenea, cu delegaţiile din Portugalia si Germania vor fi demarate discuţii privind cadrul legislativ în domeniul sănătăţii, având în vedere intenţia Ministerului Sănătăţii de a propune o nouă lege în acest domeniu.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img