More


  A fost stabilită perioada în care Parlamentul va fi în sesiune extraordinară pentru modificarea Codului penal

  - Advertisement -

  Parlamentarii participa, luni 6 noiembrie 2017, la dezbaterilor din sedinta in plen a Camerei Deputatilor. ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

  Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a stabilit, miercuri, perioada sesiunii extraordinare pentru intervalul 1-19 iulie, pentru ca aleşii să poată finaliza, prin procedură parlamentară, modificarea prevederilor Codului penal.
  Parlamentarii îşi vor prelungi programul de lucru până la jumătatea lunii iulie, potrivit decizie de miercuri a Biroului perament al Camerei, principalul motiv fiind modificările Codului penal, aşa cum a anunţat şi liderul PSD, Liviu Dragnea.
  Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că va exista o o variantă asumată de partid în ceea ce priveşte infracţiunea de abuz în serviciu prevăzută în Codul penal, iar aceasta va fi prin procedură parlamentară, mai întâi comisia pentru legile Justiţiei va da un raport care va primi vot în plen.
  “Va fi o variantă asumată de PSD, am înţeles că sunt 16 sau 18 variante privind abuzul în serviciu. Totuşi nu putem sta la nesfârşit cu un articol care este neconstituţional. Nu putem să stăm cu o legislaţie schioapă doar aşa pentru că ţipă unii. Nu are rost să tot prelungim. S-a lucrat cu argumente, au fost consultări cu toate organizaţiile neguvernamentale, e o comisie parlamentară, care trebuie să îşi încheie un raport după care va intra la vot în Parlamentul României. Va fi o formă în care în integralitarea lui Codul penal să intre la vot. Până la urma dau vina pe mine, cred că mai multă fermitate este necesară. Este vorba de un mandat dat de români la vot, este o majoritate parlamentare, care după dezbateri, trebuie să îşi exercite dreptul de vot”, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, la Parlament.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img