More


  Colegul nostru Dumitru Ţimerman a fost premiat la Gala Premiilor UZPR 2017

  - Advertisement -
  dav

  Sătmăreanul Dumitru Țimerman, redactor șef al Nord Vest TV și redactor Gazeta de Nord Vest, a fost premiat la Secțiunea Presa Scxrisă a Galei Premiilor Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR), care a avut loc în studioul Pangratti al Televiziunii Române, vineri seara, 22 iunie, 2018. Evenimentul a fost organizat de UZPR în coproducție cu TVR 3 și a beneficiat de comentariile remarcabile ale prezentatorilor: Teodora Drăgoi și Mircea Neacșa. În cadrul Galei au fost acordate 17 trofee sub genericul „ Limba română, întregitoare de neam”.

  dig

  LAUDATIO PENTRU DUMITRU ŢIMERMAN

  Dumitru Ţimerman împlineşte în acest an 30 de ani de activitate jurnalistică. A debutat în anul 1978 în revista şcolară TEHNICUS, înființată de prof. TEODOR CURPAȘ. Este licenţiat în presa scrisă, dar a studiat şi jurnalism de radio şi televiziune în anii facultăţii, pe care a absolvit-o sub tutela Universităţii din Bucureşti. De-a lungul anilor a lucrat în presa scrisă şi de televiziune din municipiul Satu Mare, în calitate de redactor, redactor principal, redactor şef, reporter la diferite publicaţii, dar şi realizator de emisiuni pe teme: economice, culturale, religioase şi politice.

  mde

  Dumitru Ţimerman este un om meticulos şi riguros în exercitarea profesiei de ziarist, care pune un accent deosebit pe documentare şi verificarea informaţiilor sau predocumentare în cazul realizării unor emisiuni de televiziune. A publicat 8 cărţi, a obţinut premii la diverse concursuri de creaţie literară din ţară, care au culminat anul trecut, 2017, cu premiul acordat de Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România, la ediţia a V-a a Premiilor “Eminescu, ziaristul”.

  A fost unul dintre tinerii jurnalişti, care a colaborat, imediat după Revoluţie, cu ziarul TINERETUL LIBER din Bucureşti. Este doctorand în economie la Şcoala doctorală din Timişoara, mai are de susţinut public teza de doctorat, iar în prezent lucrează în calitate de colaborator la ziarul GAZETA DE NORD şi televiziunea NORD VEST TV din Satu Mare. Dumitru Ţimermana urmează să-şi definitiveze cea de-a noua carte, “Incursiune în lumea jurnalismului ”, care va cuprinde foarte multe exemple concrete din experienţa sa de jurnalist.

  În editorialul „Unde sunt războinicii Luminării României ?!”, care a apărut anul trecut în ziarul „Gazeta de nord vest”, a realizat o analiză succintă, inspirată din realităţile româneşti democratice, pentru a scoate în evidenţă anumite stări dramatice pe care le trăiesc românii rămaşi acasă, fie ei politicieni de bună credinţă, oameni de afaceri autohtoni sau alegători. Ideea acestei lucrări este axată pe faptul că ne lipsesc liderii „războinici” curajoşi, care ar trebui să ia atitudine în permanenţă şi să supervizeze „tot ce mişcă-n ţara asta” încolţită de tot felul de profitori ipocriţi. În redactarea acestui editorial, dar şi a celorlate trimise pentru concursul „Limba română, întregitoare de neam”, pe Dumitru Ţimerman l-au călăuzit cuvintele din filmul „Mihai Viteazul”:”O viaţă avem români şi-o cinste. Deşteptaţi-vă că am dormit destul!”.


  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img