More


  FOTO. Patru persoane în audiență la Prefect. Ce nemulțumiri au avut

  - Advertisement -

  Patru persoane s-au prezentat astăzi în audiență la Prefectură susținute de prefectul Darius Filip, alături de şeful serviciului juridic, Dorle Cosmin, consilierul pe relaţii cu publicul, Găzdac Florin, respectiv reprezentantul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Satu Mare, ing. Florica Creşpai. Prefectul s-a implicat direct pentru rezolvarea problemelor petenților.

  Primul caz se referă la o problemă a unui cetăţean din Viile Satu Mare care a solicitat efectuarea unei anchete sociale la domiciliu pentru a o înainta comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu grad de handicap. Persoana declară că a solicitat urgentarea eliberării rezultatului anchetei dar încă nu i s-a pus la dispoziţie deşi au trecut mai mult de 30 de zile. Prefectul a luat legătura cu primarul comunei Viile Satu Mare care a comunicat că se poate ridica de la sediul instituţiei rezultatul anchetei sociale.

  În al doilea caz prezentat prefectului sunt implicate două persoane din Craidorolţ care solicită sprijin pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra unei suprafeţe de 7 ha de teren în schimbul fântânii forate în anul 1997 ce a fost pusă la dispoziţie pentru folosinţă publică. Prefectul a îndrumat persoanele să depună un memoriu pentru a se efectua verificările de specialitate.

  O persoană din Satu Mare a solicitat sprijin pentru recalcularea sumelor cu titlul de despăgubire în conformitate cu prevederile legii 290/2003 ca urmaş al părinţilor refugiaţi din Basarabia. Prefectul a comunicat persoanei că atât timp cât există o sentinţă judecătorească definitivă şi irevocabilă Instituţia Prefectului nu poate lua nicio măsură.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img