More


  Moţiunea de cenzură, respinsă

  =

  Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a fost respinsă de Parlament, deoarece nu au fost exprimate suficiente voturi. Votul a fost secret, exprimat cu bile şi erau necesare cel puţin 233 de voturi favorabile, iar PNL, USR şi PMP au doar puţin peste 150 de parlamentari.

  Camera Deputaţilor şi Senatul au respins, miercuri, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. Parlamentarii PSD-ALDE au fost prezenţi în sală, pentru a asigura cvorumul la moţiune, dar nu au votat. Moţiunea de cenzură, intitulată “Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!”, a fost iniţiată de PNL şi susţinută de USR şi PMP.

  Exectivul era criticat pentru rata record a inflaţiei, de 5.4%, creşterea ROBOR şi tentativă de subordonare politică a magistraţilor.

  În timpul dezbaterilor discursul premierului Viorica Dăncilă a fost înrerupt de mai multe ori de aleşii care scandau “demisia”, la rândul ei Viorica Dăncilă spunând că atunci când Opoziţia nu a avut argumente a jugnit şi a făcut referiri la aspectul fizic.

  “Am parcurs cu atenţie textul moţiunii de cenzură depusă de opoziţie şi vă mărturiesc că sunt dezamagită. Am sperat că, în ciuda adversităţii politice în care ne existăm, va exista dincolo de jocul politic o abordare construtructivă a criticii în beneficiul cetăţeanului. Am sperat să fim averizaţi, corectaţi, ba chiar traşi de mânecă cu privire la anumite măsuri care pot părea din perspectiva dumneavoastră discutabile. Nu m-am aşteptat ca întreaga moţiune să fie o înşiruire de falsuri, o prezentare parcă a unei alte realităţi făcute cu rea-credinţă”, a spus Viorica Dăncilă la începutul discursului său din timpul dezbaterii moţiunii de cenzură.

  Ea a mai spus că înţelege rolul Opoziţiei şi obligaţia ei de a critica Guvernul.

  După dezbateri deputaţii şi senatorii au votat secret, cu bile. Moţiunea de cenzură a fost respinsă, nefiind suficiente voturi exprimate. Au fost 166 de voturi „pentru” și 4 „împotrivă”. Ar fi fost nevoie de 233 de voturi „pentru” astfel încât Guvernul Dăncilă să fie destituit.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img