More


  PRIMA pe țară! Performanță deosebită pentru o școală din județul Satu Mare

  =

  O școală din județul Satu Mare este prima pe țară după ce a câștigat un important premiu. Şcoala Gimnazială Doba, judeţul Satu Mare, este câştigătoarea premiului 1, în valoare de 15.000 Euro, la cea mai mare competiţie naţională de educaţie ecologică, Let’s Get Green!

  În perioada octombrie 2017- iunie 2018 s-a desfăşurat cea mai amplă campanie de educație ecologică la nivel național ,,Let’s Get Green!”, care a reunit într-o frumoasă competiție, 520 de unități de invățământ din întreagă țară, cu un singur scop: acela de a promova un comportament responsabil faţă de mediu.

  Deşi în acest an şcolar proiectul s-a aflat la prima ediție, totuşi mobilizarea participanților a fost peste aşteptările organizatorilor: 2410 profesori implicați, 53487 elevi participanți, 36197 de părinți dornici de a susține cursa pentru un viitor verde.

  Clasamentul final a fost publicat pe data de 14 iunie 2018, premiul cel mare revenind Şcolii Gimnaziale Doba din județul nostru, care va câştiga o transformare în valoare de 15000 de euro, susținerea financiară fiind oferită de Kaufland România.

  ”Mulțumirile noastre se îndreaptă spre echipa “Let`s Do It, Romania!” şi partenerii acesteia, care ne-au oferit şansa de a participa la un proiect de o asemenea amploare. Corectitudinea, perseverența şi exigența cu care au fost acordate punctajele pe parcursul competiției, implicarea elevilor, a părinților, a întregii comunități, ne-au determinat să continuăm, ba chiar să visăm la un loc fruntaş”, a declarat prof. Anca Potra, directorul unității de învățământ câştigătoare.

  ”Nu e pentru prima dată când participăm la activităţi ecologice, respectiv acțiuni de colectare, dar ceea ce ne-a oferit ,,Let’s Get Green!” a fost un proiect cu totul aparte. Din județul nostru au fost înscrise în competiție 11 şcoli, au participat la sesiunile de formare 66 profesori, iar în activitățile proiectului au fost implicați 3990 elevi si 1352 părinți. Cantitățile colectate în cadrul campaniei, la nivel județean, au fost de 29964 kg ambalaje( hartie, carton, plastic, aluminiu şi sticlă) si 4185 kg DEEE si baterii. Ne numărăm printre câstigători, datorită implicării întregii comunități locale, a susținerii acțiunilor noastre de către edilii comunei, a constientizării faptului că sănătatea noastră depinde de sănătatea mediului”, afirmă coordonatorul proiectului din Scoala Doba, prof. Florica Şandor.

  Conform organizatorilor concursului, premiile vor fi utilizate pentru a oferi elevilor din unitățile de învățământ participante condiții mai bune de învățare, în funcție de nevoile specifice ale acestora.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img