More


  Lidl și Orange sunt brandurile folosite într-o nouă țeapă care circulă pe net

  =

  Pe final de iulie se rostogolește pe net o țeapă dată în numele Orange și Lidl care are ca țintă colectarea de date. E promis un premiu: iPhone X. Niciuna dintre companii nu derulează vreo campanie atât de consistentă și, atunci când o vor face, va fi comunicată oficial. CERT-RO a anunțat că, pentru clienții Lidl, atacatorii au pregătit un site de phishing. Utilizatorii primesc un link, de regulă pe Facebook, pe care sunt atrași să îl acceseze cu promisiunea câștigării unui voucher de 100 de euro, iar în cazul Orange e promis un iPhone X.

  Companiile au publicat deja o avertizare, inclusiv pe conturile oficiale. Orange a comunicat problema printr-un mail către clienți. Lidl a mai fost ținta unei astfel de campanii în aprilie. Nici Vodafone n-a scăpat de așa ceva.

  CERT-RO recomandă să verifici de fiecare dată autenticitatea promoțiilor sau a concursurilor care îți cer furnizarea de date personale, date de cont sau date bancare. La o simplă verificare, se poate observa că site-ul folosit pentru țeapa în numele Lidl nu-i cel oficial al magazinului. Totodată, poți întreba pe paginile de Facebook ale companiilor ca să vezi dacă e vreun concurs real. Atât operatorii, cât și magazinele offline sau online au o prezență bună în social media.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img