More

    Şomerii pot beneficia de primă de activare

    Şomerii înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă de cel puţin 30 de zile, care nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj, în situaţia în care se angajează cu normă întreagă, pentru o perioadă mai mare de 3 luni, ulterior datei înregistrării la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, beneficiază de o primă de activare în valoare de 1.000 lei, neimpozabilă.

    Potrivit AJOFM Satu Mare, prima de activare stabilită în cuantumul prevăzut la alin. anterior se acordă în două tranşe, astfel:
    a) o tranşă egală cu 50% din cuantumul stabilit, la data angajării;
    b) o tranşă egală cu 50% din cuantumul stabilit, după expirarea perioadei de 3 luni de la angajare.
    Prima de activare nu se cumulează cu prima de inserţie şi cu prima de instalare, prevăzute la art. 73^1 alin. (1), respectiv la art. 75 din Legea 76/2002 cu modificările și completările ulterioare.
    Persoanele care solicită acordarea primei de activare prevăzute la art. 73^2 alin. (1) din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare, înainte de data intrării în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă nr. 60/2018 beneficiază de această primă în cuantumul şi condiţiile prevăzute de dispoziţiile Legii nr. 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare, în forma în vigoare la data solicitării.
    Persoanele care solicită acordarea primei de activare prevăzute la art. 73^2 alin. (1) din Legea nr. 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare, după intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, beneficiază de această primă, în cuantumul şi condiţiile prevăzute de dispoziţiile Legii nr. 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare, astfel cum a fost modificată şi completată prin prezenta ordonanţă de urgenţă, indiferent dacă încadrarea în muncă s-a realizat anterior sau ulterior intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE