More


  Sute de tineri au stat la coadă pentru a se înscriere la Academia de Poliţie

  =

  Sute de candidaţi au stat la rând, marţi, la Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti pentru a se înscrie la o facultate din cadrul acesteia. Tinerii spun că au ales o carieră în poliţie deoarece consideră că locul de muncă în domeniu este stabil şi salariul este unul care-i încântă.

  Sute de absolvenţi de liceu au venit încă de dimineaţă pentru a-şi depune dosarul la Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti. Unul dintre ei este Andrei Însurăţelu care este din Suceava. Tânărul spune că tatăl lui lucrează în domeniu şi vrea să-i urmeze exemplul.

  “După ce voi termina facultatea voi avea un loc de muncă stabil, dar îmi place tare mult şi uniforma, este foarte frumoasă. (…) Tatăl meu este poliţist şi cumva asta m-a determinat să vin aici. Ştiu că este greu, uneori nu eşti acasă nopţile sau lucrezi în condiţii rele, chiar şi cu infractori, dar contează că ajuţi oamenii”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Andrei Însurăţelu.

  Tinerii prezenţi susţin că profesia de poliţist este una respectată, iar salariile i-ar motiva să rămână în ţară.

  “Am venit pentru Facultatea de Poliţie pentru că îmi pare o slujbă foarte bună şi îmi place să ajut oamenii, dar şi să fac dreptate. (…) Când eram mic nu mă gândeam deloc să devin poliţist, însă odată ce m-am maturizat mi-am dat seama că e o slujbă frumoasă. M-am gândit că e complicat, de exemplu vara trebuie să port uniforma şi papucii groşi, dar te obişnuieşti”, a spus candidatul Cristian Ionescu.

  “Sunt o fire mai puternică, îmi place foarte mult această meserie. A fost un vis când eram mică, după m-am gândit la altă profesie, iar acum am revenit la poliţie. (…) Salariul mă încântă, asta ar fi primul avantaj al profesiei şi un motiv să nu plec din ţară”, a adăugat Zârneanu Ana-Maria.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img