More


  Activitate intensă a Direcției de Tineret și Sport în acest an

  =

  Direcție Județeană de Tineret și Sport (DJTS) Satu mare a avut o activitate foarte intensă în cursu acestui an, potrivit raportului prezentat ieri de directorul executiv, Adrian Ardelean, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural prezidată de prefectul Darius Filip.

  Potrivit documentului prezentat, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Satu Mare se organizează și funcționează ca serviciu public deconcentrat al Autorității Naționale pentru Sport și Tineret, cu personalitate juridică.

  Pentru anul 2018 bugetul propus a fost în valoare totală de 960.440 lei, din care venituri proprii din activități economice estimat 302.000 lei, încasat efectiv 183.065 lei şi venituri din subvenții de la M.T.S. în sumă de 658.440 lei din care s-au alocat : 458.000 lei pentru salarii, 150.440 lei pentru sport și tineret şi 50.000 lei pentru întreținerea și susținerea instituției. La concursul local de proiecte suma alocată a fost de 29.799 lei. Proiectele au fost: concursul de ecoturism „ Trofeul Cutezătorii Munților‟, festivalul ”La Dâmburi” şi voluntariat – resursă pentru comunitate 2018.

  În parteneriat cu diferite asociaţii s-au derulat mai multe proiecte care au avut loc în incinta Taberelor Şcolare: Proiectul „ Zămbete în insula de bucurie„ – Sărbătorirea Zilei Internaționale a Copilului 1 Iunie; evenimentul „Rotaract pentru sănătate; Festivalul „Bucurie în mișcare„ şi Campania „Săptămâna Prevenirii Criminalității„ ediția XIV-a.

  Proiectele proprii ale DJTS Satu Mare finalizate au fost: 2 Mai Ziua Naţională a Tineretului; „ Mesajul meu antidrog este unul din proiectele de success de prevenire a consumului de droguri în rândul populației școlare din învățământul gimnazial și liceal și se desfășoară anual; Proiectul Campionii României în școli, licee și universități își propune să aducă în unitățile de învățământ personalități sportive care au performat în activitatea lor pentru a prezenta importanța sportului în dezvoltarea armonioasă și pentru a inspira campionii de mâine.

  În vara 2018 s-au organizat şi două tabere. Tabăra gratuită pentru preșcolari, elevi si studenți cu dizabilități. În perioada 18.06.2018 –23.06.2018, un număr de 66 de persoane cu handicap + asistenți personali / asistenți personali profesioniști și 4 cadre didactice însoțitoare și-au petrecut vacanța la Centru de Agrement Luminița, localitatea Eforie Nord. Benificiarii provin din unitățile de învățământ din Satu Mare. Tabăra socială care a avut loc în perioada 12.07.2018 – 17.07.2018, un număr de 14 elevi și 1 cadru didactic însoțitor, și-au petrecut vacanța la Centru de agrement Sângeorz Băi, județul Bistrița – Nasăud. Elevii beneficiază de o măsură de protecție socială și provin de la unitațile de învățământ din județul Satu Mare.

  DJTS Satu Mare are în derulare următoarele evenimente: WEEKEND-UL TINERETULUI în cadrul căruia va avea loc un concurs de pictură prin care se urmărește dezvoltarea creativității tinerilor, cu scopul reamenajării Clubului de la C.A.Strand Satu Mare. Concursul se va desfășura la sfarșitul lunii septembrie 2018; SPECTACOL OMAGIAL „ROMÂNIA 100‟ Sărbătorirea Centenarului Marii Uniri care va fi marcată printr-un spectacol omagial în cadrul căreia se urmăreşte omagierea tuturor sportivilor din judetul Satu Mare care au obținut rezultate deosebite în ultimii 100 de ani. Spectacolul va avea loc în cursul lunii noiembrie 2018 şi GALA LAUREAȚILOR SPORTULUI SĂTMĂREAN 2018 festivitatea de premiere a celor mai buni sportivi care v-a avea loc in cursul lunii decembrie la Filarmonica de Stat „Dinu Lipatti” Satu Mare.

  La punctul diverse, directorul Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Satu Mare, Dumuţa Nicolae a dat detalii despre evoluţia pestei porcine africane din Satu Mare. În acest momentul la nivelul judeţului mai sunt 7 focare, toate aflate în partea de nord a judeţului, la graniţa cu Ucraina. Dacă nu mai apar focare noi, aproximativ după 15 octombrie se sting toate focarele de pestă porcină africană la porc domestic din judeţul Satu Mare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img