More


  CCR a respins sesizarea lui Iohannis asupra conflictului juridic între Preşedinţie şi Guvern

  =

  Presedintele Klaus Iohannis (C) se adreseaza invitatilor, joi 8 decembrie 2016, avandu-i in dreapta sa pe consilierul prezidential Elena-Simina Tanasescu, iar in stanga pe presedintele CCR Valer Dorneanu, la ceremonia organizata de Curtea Constitutionala (CCR), cu prilejul Zilei Constitutiei. ANDREEA ALEXANDRU/MEDIAFAX FOTO

  Curtea Constituţională a României (CCR) a respins, miercuri, sesizarea formulată de preşedintele Klaus Iohannis, în legătură cu existenţa unui conflict juridic între premier şi preşedinte, după ce premierul Viorica Dăncilă şi-a delegat atribuţiile în perioada 6-13 august.

  De asemenea, potrivit aceloraşi surse ale CCR, şapte judecători au votat petru respingerea existenţei conflictului de natură constituţională între Preşedinţie şi Guvern, iar doi au votat pentru admiterea conflictului. În prealabil, în şedinţa publică a Curţii de miercuri, reprezentanţi ai celor două instituţii au susţinut punctele de vedere în legătură cu acest subiect. Astfel, punctul de vedere al Preşedinţiei a fost prezentat de Mihaela Ciochină, consilierul prezidenţial pe Departamentul Legislativ, iar cel al Guvernului a fost expus de către secretarul de stat din cadrul Ministerului Justiţiei, Mariana Moţ. Ulterior, judecătorii s-au retras în şedinţa nepublică pentru deliberări.
  Premierul Viorica Dăncilă şi-a delegat atribuţiile privind conducerea operativă a Executivului viceprim-ministrului Paul Stănescu, în perioada 6-13 august, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial. În acel interval prim-ministrul s-a aflat în concediu de odihnă.
  La trei zile după ce decizia a apărut în Monitorul Oficial, pe 3 august, preşedintele Klaus Iohannis a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu un conflict juridic între premier şi preşedinte, şeful statului considerând că prim-ministrul trebuie să îşi e xercite în permanenţă funcţia sau să anunţe delegarea.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img