More


  Festivalul Voluntariatului, adevărată sărbătoare a implicării

  =

  Festivalul Voluntariatului este o adevărată sărbătoare a implicării, a bucuriei de a aduce schimbări pozitive în jurul nostru, a entuziasmului de a acționa alături de oameni care împart aceleași valori. Evenimentul va organizat în data de 3 octombrie, între orele 14.00 și 18.00, în Piața Libertății (Centrul Vechi) din Satu Mare.

  Principalul scop al acestui eveniment este motivarea tinerilor să devină voluntari și în accelași timp construirea unei imagini pozitive despre voluntariat având în vedere beneficiile pe care le aduce atât pentru cel ce se implică cât și pentru cei în sprijinul cărora se fac activitățile de voluntariat sau pentru comunitate.

  Festivalul voluntariatului este un eveniment la care sunt invitați să participe toți sătmărenii care doresc să afle informații despre oportunitățile de voluntariat și educație non-formală existente în Satu Mare în diferite domenii: social, tineret, protecția mediului, protecția animalelor, etc., precum și detalii despre activitățile ONG-urilor și instituțiilor publice din municipiu cu activități de și pentru tineret.

  Acest festival, este la cea de a treia ediție fiind realizat în parteneriat de către următoarele organizații și instituții:

  1.Asociația Cutezătorii Munților;

  2.Asociația Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare;

  3.Asociatia pentru Copii si Tineri 4U;

  4.Asociația SamStudia – Organizația tinerilor și studenților sătmăreni;

  5.Fundatia FARA-centru de tranzit pentru tineri in dificultate Foyer Satu Mare;

  6.Societatea Națională de Cruce Roșie Filiala Satu Mare;

  7.Asociația ROVENIO;

  8.Asociația Stea;

  9.Direcția Județeană de Sport și Tineret Satu Mare;

  10.Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog;

  11.Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare;

  12.Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională;

  13.Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare;

  14.Serviciul Public de Asistență Socială Satu Mare;

  15.Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare;

  16.Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare;

  17.Asociația Asprosam;

  18.Asociația Caiac Smile;

  19.Nord West Tandemfly

  Evenimentull este organizat în cadrul proiectului “Voluntariat – resursă pentru comunitate 2018” realizat de către Asociația Stea în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog și finanțat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Satu Mare. Proiectul are ca scop creşterea gradului de implicare a tinerilor în viaţa comunităţii şi promovarea voluntariatului ca valoare personală şi resursă comunitară în judeţul Satu Mare.

  Programul Festivalului Voluntariatului cuprinde: program artistic; diverse activități la standurile de prezentare a ofertelor de voluntariat ale fiecărei organizații și instituții participante și concursuri.

  Organizatorii şi-au propus să continue această iniţiativă astfel încât Festivalul Voluntariatului să devină un eveniment cu tradiţie în Satu Mare pentru a reuşi ca, pe termen lung, să schimbe mentalităţi, voluntariatul devenind astfel o experienţă nelipsită din tinereţea fiecărui sătmărean.

  Susținători și alți parteneri care sprijină Festivalul Voluntariatului sunt: Centrul Cultural “G.M. Zamfirescu”, Satu Mare; Radio Transilvania Satu Mare; Colegiul Economic „Gheorghe Dragoș” Satu Mare; Liceul Teologic Ortodox „Nicolae Steinhardt” Satu Mare; Colegiul Național „Mihai Eminescu” Satu Mare; Liceul Reformat Satu Mare; Liceul cu Program Sportiv Satu Mare; Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară „George Emil Palade” Satu Mare; Colegiul Tehnic de Transporturi și Telecomunicații „Ion I.C. Brătianu” Satu Mare; Colegiul Național „Doamna Stanca”; Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” Satu Mare; Colegiul National “Kolcsey Ferenc” Satu Mare.



  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img