More


  FOTOGALERE. Proiect UNIC realizat la Satu Mare: ” Un secol de istorie în 100 de imagini”

  =

  Sub sloganul “Bibliotecile unesc”, aseară, la Biblioteca Județeană Satu Mare au avut loc manifestprile reunite sub sloganul Nocturna bibliotecii. Pe scurt, aseară, la bibliotecă a fost teatru, muzică, poezie, lansare de carte, prezentări inedite, expoziție foto-documentară ” Un secol de istorie în 100 de imagini”.

  Potrivit tradiției, în ultima seară de vineri a lunii septembrie, întreaga comunitate a bibliotecarilor din bibliotecile publice din România și din Republica Moldova organizează evenimentul național Nocturna bibliotecilor. În anul Centenarului Marii Uniri, campania de mobilizare nocturnă a bibliotecilor este dedicată valorilor și simbolurilor culturale ale Unirii, reunind participanții sub genericul „bibliotecile unesc”.

  Pornind de la premisa că bibliotecile aduc oamenii aproape, unesc comunități și inspiră la creativitate, Biblioteca Județeană Satu Mare a propus un program personalizat pentru cea de-a IX-a ediție a Nocturnei bibliotecilor, circumscris tematicii și orientat către toate segmentele și categoriile de cititori care trec pragul instituției.

  În contextul creat de omagierea Centenarului României, Nocturna Bibliotecii Județene Satu Mare este organizată cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Satu Mare și cu susținerea Primăriei Municipiului Satu Mare. Partenerii evenimentului sunt Palatul Copiilor Satu Mare, Asociația Codrenii, Cenaclul Cronograf, Asociația Scriitorilor de Nord Vest, Asociația Creatorilor Afirmarea, Grupul vocal-instrumental Inedit, Corul Bărbătesc Vox Samus Art, Teatrul de păpuși Spiriduși.

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img