More

    Gabriel Les despre REFERENDUM: Cred că este important pentru fiecare sătmărean să iasă la vot

    Senatorul PSD de Satu Mare, Gabriel Leș, fost ministru al Apărării, îi îndeamnă pe toți sătmărenii să meargă duminica viitoare la urne, cu ocazia Referendumului, și să-și exprime dreptul de vot. El explică și de ce a fost nevoie de organizarea acestui referendum.

    În cele ce urmează, redăm integral declarația politică a senatorului Gabriel Leș.

    ”Am auzit tot mai multe voci care spun că noi, aleșii țării, nu ne ocupăm de problemele importante, ci ne ocupăm de un referendum care, cel puțin din perspectiva unora, este reglementat în legea actuală. Eu m-am implicat foarte mult în acest demers pentru că eu cred în identitatea noastră ca națiune, și că suntem creștini la bază, și trebuie să apărăm valorile creștine și identitatea noastră din acest punct de vedere.
    Trebuie menționat faptul că este un referendum apolitic, chiar dacă în mediul on-line există o propagandă care vine și spune că este vorba despre un demers al PSD. Demersul legal și procedura juridică care a dus la acest referendum a fost respectate. Aproximativ trei milioane de persoane au semnat pentru organizarea acestui referendum și definirea foarte exactă, în Constituția României, a termenului de căsătorie. Va fi redefinit doar termenul de căsătorie. În Codul Civil, în acest moment, se prevede definiția de căsătorie între un bărbat și femeie, dar acest articol poate fi modificat foarte ușor printr-un amendament al unui parlamentar. Când acest lucru este în Constituție este cu totul altceva. Acest referendum pune sub protecția legii termenul despre căsătorie.
    De asemenea, sunt foarte multe voci care vin și spun că nu rezolvăm probleme importante ale societății de astăzi, familii care au probleme, foarte mulți copii abandonați, dar acest demers nici nu își propune acest demers. Aceste lucruri vor fi rezolvate în paralel.
    Cred că acest lucru ține de fiecare dintre noi. Am crescut în familii normale, naturale, și noi, și strămoșii noștri, și identitatea noastră este una care ține de creștinism, de a fi creștin. Cred că este momentul în care putem să ne arătăm și nouă, dar și Europei, cine suntem cu adevărat. Cred că este important pentru fiecare sătmărean să iasă la vot, să-și exprime opțiunea de vot. Și eu voi ieși la urne și voi vota DA”, spune senatorul Gabriel Leș.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE