More


  INIȚIATIVĂ. Bani pentru MATERNITATE. Mămicile din Satu Mare s-au autodepășit

  =

  Grupul de mame din cadrul Asociației “Sprijin în alăptare Satu Mare” au marcat aniversarea a doi ani de la înființare printr-o acțiune derulată în luna august, în cadrul “Saptamânii internaționale a alăptării” intitulată ”Marea Atașare. Acțiunea a fost sprijinită de Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, prin doctor Roxana Varga, medic specialist neonatolog. În urma acestei acțiuni, au fost adunate niște fonduri care au fost folosite pentru dotarea maternității sătmărene.

  Eveniment lăudat și apreciat

  Detalii despre reușita acestei acțiuni au fost furnizate ieri, în cadrul unei conferințe de presă, la care, pe lângă managerul Spitalului Județean, Adrian Marc, de șeful secției de Neonatologie, dr. Zita Lucky, dr. Roxana Varga, au mai participat și reprezentantele Asociației ”Sprijin în alăptare Satu Mare”.

  Atât managerul Adrian Marc, cât și șeful Secțieid e Neonatologie, dr. Zita Lucky, au apreciat evenimentul organizat de mamele sătmărence, adăugând faptul că trebuie încurajată, cât de mult se poate, alăptarea copiilor la sân. Implicată direct în organizarea evenimentului ”Marea Atașare”, când, printre altele, mamele au alăptat copii în Grădina Romei, dr. Roxana Varga le-a îndemnat pe toate mamele din Satu Mare să își alăpteze, cât mai mult timp posibil, copiii la sân.

  Foduri pentru maternitate

  La evenimentul ”Marea Atașare”din Grădina Romei s-a desfășurat și o acțiune de strângere de fonduri folosite pentru amenajarea a doua spații destinate alăptării bebelușilor în incinta secției de Neonatologie din cadrul Spitalului Județean Satu Mare. Secția a fost renovată complet, personalul este suficient, iar condițiile hoteliere sunt bune.

  Potrivit celor declarate de mămicile din cadrul Asociației ””Sprijin în alăptare Satu Mare”, în urma strângerii de fonduri s-a adunat suma de 4.600 de lei, din care au fost achiziționate o serie de bunuri pentru maternitatea sătmărenă. Au fost cumpărate, astfel, două fotolii alăptare, pompă pentru muls electrică, aparvan izolator, noptiere, cuiburi pentru prematuri, ochelari pentru fototerapie, casetofon USB pentru sporirea confortului prematurilor, material textil pentru confecționarea de scutece pentru pătuțurile din saloanele rooming-in.

  De asemenea, a fost realizat un panou informativ conținând ,,Gânduri despre alăptare” – ce reprezintă alăptarea pentru mamele din grupul de sprijin și informații prețioase și corecte despre alăptare.

  Grupul Sprijin în alăptare Satu Mare are 1.600 de membri, din care 800 sunt activi.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img