More

    UNICITATE! Festivalul TRANZIT FESZT 2018 începe vineri la Satu Mare

    Festivalul Internațional Multicultural de Teatru TRANZIT FESZT, ediția 2018, are loc în perioada 28 septembrie – 7 octombrie la Satu Mare. Peste 30 de evenimente teatrale, literare și muzicale vor avea loc timp de 10 zile, în cele două săli ale Teatrului de Nord, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, în Club Poesis, Moose Bar, Grandstand (Cafeneaua Teatrului).

    Deschiderea oficială a festivalului se va face printr-o conferință de presă, vineri 28 septembrie 2018, la ora 12.00, în Cafeneaua Teatrului. Vor fi prezenți Kereskényi Gábor primarul municipiului Satu Mare, Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare și directorii Teatrului de Nord.

    Organizat de cele două secții ale Teatrului de Nord, Secția Română și Trupa Harag György, cu sprijinul Primăriei, a Consiliului Județean și Consiliului Local Satu Mare, Festivalul Tranzit Feszt propune un dialog multicultural substanțial, la nivel teatral și de arte ale spectacolului.

    Ediția din 2018, anul Centenarului Marii Uniri, are ca tematică Identitatea. Din punct de vedere cultural, identitatea este un univers simbolic în orizontul căruia oamenii trăiesc în comun. Este un sistem de credințe și coduri care explică solidaritatea dintre membrii unei societăți precum și voința acestora de a trăi în comun. Comunitatea culturală din Satu Mare, oraș aflat la confluențe culturale, politice și economice trebuie să fie principal promotor al unui dialog deschis și sincer despre raportarea noastră la identitate – etnică, națională, profesională, de gen etc. în contextul centenarului (dar nu numai).

    Festivalul își propune să ofere și de această dată, prin invitarea unora dintre cele mai importante producții ale scenelor românești și maghiare, o largă posibilitate de abordare a acestui subiect extrem de bogat și să creeze un spațiu pentru dialogul dintre artiști, culturi și comunități.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE