More


  Amenzi de peste o jumătate de milion de lei aplicate de Garda de Mediu

  =

  Cuantumul amenzilor aplicate în acest an de către comisarii Comisariatului Județean Comisariatul Judeţean Satu Mare al Gărzii Naționale de Mediu depășește o jumătate de milion de lei. Activitatea instituției a fost prezentată ieri, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural, de către comisarul șef Vasile Fănățan. Ședința a fost condusă de prefectul Darius Filip.

  Peste 2.500 de obiective în județ
  Desfășurarea activităţii Gărzii Naționale de Mediu se face în temeiul HG nr. 1005 din 2012 privind organizarea şi funcţionarea Gărzii Naţionale de Mediu cu modificările şi completările ulterioare, precum şi a legislației specifice din domeniul protecției mediului. În cadrul Serviciului Comisariat Judeţean Satu Mare îşi desfășoară activitatea 10 persoane. Activitatea comisarilor se efectuează în baza planului anual de activitate aprobat de Comisariatul General, parte din Planul anual general de activităţi care se aprobă de Ministrul Mediului.

  Controalele/inspecțiile ce se efectuează conform planului aprobat sunt: inspecții planificate si inspecții neplanificate. În judeţul Satu Mare există peste 2500 obiective care au fost reglementate din punct de vedere al protecţiei mediului. Pentru anul 2018 au fost planificate acţiuni de control la peste 350 de obiective.

  Amenzi de peste 500 de mii lei
  S-au efectuat inspecţii în domeniul controlul poluării, respectiv domeniul biodiversităţii. Până la data de 30 septembrie 2018 s-au aplicat 145 de sancţiuni, din care : 87 avertismente şi 58 de amenzi contravenţionale în cuantum de 505.000 lei.

  Serviciul Comisariatul Judeţean Satu Mare desfăşoară şi activități educative în domeniul protecției mediului în grădiniţe. De asemenea au participat la mai multe activităţi voluntare de salubrizare.

  Plantări de puieți de Centenar
  Având în vedere deosebita însemnătate și importanță a aniversării Centenarului Marii Uniri, Serviciul Comisariatul Judeţean Satu Mare al Gărzii Naționale de Mediu , în colaborare cu Grădinița cu program prelungit nr. 7 și Direcția Silvică Satu Mare, va celebra evenimentul prin plantarea a 100 de puieți de arbori din specii autohtone.

  Acțiunea va debuta în data de 13.11.2018, prin plantarea simbolică unor arbori la sediul Grădiniței nr. 7 situată pe strada 1 DECEMBRIE 1918, din Satu Mare. Continuarea plantărilor de puieți va avea loc la Păşunea Mare din cadrul Ocolului Silvic Satu Mare.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img