More


  Asistenții maternali sătmăreni, nemulțumiți de salarii

  =

  Asistenții maternali din județul Satu mare sunt nemulțumiți de actualele condiții de salarizare. În cadrul şedinţei de ieri a şedinţei lunară a Comisiei de Dialog Social, prezidată de subprefectul Altfatter Tamas, a fost analizată solicitarea înaintată Instituției Prefectului Județul Satu Mare de către Dârle Vasile – preşedintel filialei Satu Mare a sindicatului ”Asistenţilor Personali, Maternali şi Sociali”, privind asigurarea finanțării cheltuielilor de personal până la finele anului 2018 pentru salariații de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare și diferitele probleme cu care se confruntă această categorie socială.

  Doar 70% dintre cheltuieli, acoperite
  Sindicatul ”Asistenţilor Personali, Maternali şi Sociali” Satu Mare, susţine că având în vedere faptul că standardele de cost pentru serviciile sociale au stabilite în urmă cu aproape trei ani acestea acoperă doar 70% din costul actual al susţinerii unui beneficiar al sistemului de asistenţă socială. De asemenea doresc să nu mai existe întârzieri salariale la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Satu Mare (DGASPC).

  Alocația de plasament, insuficientă
  O altă cerere pe care Sindicatul ”Asistenţilor Personali, Maternali şi Sociali”  Satu Mare o are, se referă la alocaţia de plasament acordată copiilor pentru care s-a stabilit o măsură de protecţie specială la asistenţii maternali profesionişti. Pentru fiecare copil aflat în îngrijire, asistentul primeşte o alocaţie în valoare de 600 lei/lună, respectiv procent de 1,2 ISR. Se doreşte creşterea procentului ISR la 1,5 pentru ca îngrijirea şi creşterea copiilor să se desfăşoare în condiţii decente.

  Subprefectul Altfatter Támas, a asigurat sindicatul că va transmite cererile dumnealor spre informare şi soluţionare autorităţilor centrale.

  Salarii întârziate
  Reamintim faptul că salariile asistenților maternali au fost întârziate în luna august. Acest lucru a fost îndreptat odată cu rectificarea bugetară a județului.

  Odată cu aprobarea rectificării bugetului general consolidat al Judeţului Satu Mare, Consiliul Județean a alocat 2,8 milioane de lei Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Satu Mare pentru completarea sumelor necesare acordării salariilor aferente lunii august. Totodată, a fost aprobată rectificarea bugetului privind asistența socială cu încă 6,2 milioane de lei pentru Județul Satu Mare. Astfel, prin suplimentarea fondurilor, angajații DGASPC Satu Mare vor avea asigurate salariile și pentru luna septembrie, și parțial pentru luna octombrie.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img