More


  Colaborare bună între poliție și autoritățile locale!

  =

  Ședința lunii octombrie a Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Satu Mare s-a desfășurat în orașul Ardud.

  La ședința ATOP au participat subprefectul județului Satu Mare – Altfatter Tamás, șeful Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare – inspector șef Sorin Daniel Stan, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Someș” Satu Mare – colonel Nicolae Dima. Alături de membrii ATOP s-a mai aflat și primarul din orașul Ardud, Ovidiu Duma, precum și reprezentanți ai posturilor de poliție și primari sau viceprimari din Ardud,Acâș, Beltiug, Bogdand, Hodod,Homoroade, Socond, Supur, Terebești, Viile Satu Mare.

  Siguranța cetățenilor pe primul plan
  Modul în care se implică primăriile în asigurarea climatului de siguranță al cetățenilor a fost principala temă dezbătută în cadrul ședinței. Cei prezenți au fost Invitați să participe activ la dezbatere, astfel încât să se găsească soluții viabile la problemele cu care se confruntă locuitorii din Ardud și din localitățile învecinate.

  “Mă bucur că acestă întâlnire are loc la noi în oraș și sper că în urma acestei întâlniri, a ședinței, a discuțiilor care vor avea loc să plecăm cu un plus în activitatea noastră, să se facă schimburi de idei, de experiențe și la următoare ședință să putem spune că nu a fost în zadar această întâlnire” a spus în deschiderea ședinței ATOP, primarul Ovidiu Duma.

  Despre avizele ISU pentru Serviciile de voluntari
  Referitor la stadiul obținerii avizului ISU de înființare a Serviciului voluntar pentru situații de urgență pe raza UAT-uilor, conform Ordinului MAI, șeful ISU „Someș” a spus că deocamdată nicio comună nu a obținut acest aviz. Cu toate acestea, Serviciile voluntare pentru situații de urgență sunt înființate și funcționează. Acestea vor primi avizul ISU abia după ce vor fi dotate conform cerințelor actuale, iar colonelul Nicolae Dima le-a recomandat reprezentanților primăriilor să încerce să rezolve acest aspect cât mai repede, chiar dacă acest lucru presupune un anumit efort financiar din partea UAT-urilor. În acest sens, reprezentanților primăriilor li s-a sugerat să încerce să atragă inclusiv fonduri europene nerambursabile, așa cum au făcut și alte comune din județ.

  Probleme cu unii oieri, la Socond
  Primarii și sefii de post care au partcipat la ședință, s-au declarat în general mulțumiți de colaborarea dintre cele două părți. Primarul din Socond a ridicat câteva probleme , situații mai aparte.

  “Marea majoritate a populației din Socond sunt de etnie romă. Am vorbit cu șeful de post, să încercăm să găsim o posibilitate în Stâna pentru a ne întâlni mai des cu cetățenii de acolo, pentru a discuta diferitele probleme. O altă situație cu care ne confruntăm problema a trei familii din Moldova care dețin mai multe oi, cu 100% mai multe ca și cât teren au în proprietate. Pe lângă faptul că distrug culturile, fac și scandal. În timpul verii, aproape zilnic era câte un apel la 112.Am vrea să se rezolve oarecum acestă situație la care momentan nu găsim rezolvare. Avem instalată în fiecare localitate câte o cameră video însă ar fi bine să fie una ala intrare una la ieșire în fiecare localitate. Am făcut adresă la Consiliul Județean referitor la faptul că am făcut drumuri bune însă nu avem indicatoare iar copiii sunt mulți. Am dori să nu se ajungă la probleme în viitor.”a spus priamrul din Socond.


  Suprefectul Alfatter Tamas i-a reamintit primarului din Socond că la Viile Satu Mare a fost un caz asemănător unde animalele au fost lăsate de multe ori nesupravegheate și problema s-a rezolvat. Astfel că i-a sugerat să discute pe acestă temă, pentru a încerca să rezolve situația.

  Colaborare bună între poliție și autoritățile locale
  Primarul din Homoroade a atras atenția asupra faptului că unele camere de supraveghere nu pot fi montate oriunde.

  “Nu putem să punem camerele unde vrem noi să le punem. Nu ne dau voie să folosim stâlpii, avizul și de aceea am vrea să fie găsită o formulă. În rest trebuie să improvizăm, să punem în pământ tot felul de stâlpișori pentru camere, să tragem curent , e mai complicat ”.

  Sorin Stan, șeful IPJ Satu Mare a fost mulțumit de faptul că există o colaborare bună între poliție și administrațiile locale.

  “Noi ne facem treaba acolo unde avem competențele noastre, sunt câteva probleme de personal dar po să vă asigur că această problemă va fi rezolvată. Începând din luna Noiembrie vom avea repartiția promoției 2018, ocazie cu care vom primii un număr destul de însemnat de colegi care vor intra toți în concurenta de ordine publică i rutieră” a precizat Sorin Stan.

  Raluca Jofi  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img