More


  COLOSAL. Amenzi URIAȘE pentru MUNCA LA NEGRU. Nu doar patronii au fost AMENDAȚI

  =

  În urma controalelor efectuate în cursul lunii septembrie, inspectorii de muncă sătmăreni au aplicat amenzi colosale pentru munca la negru. Față de altă luni, acum nu au fost amendați doar patronii.

  În cursul lunii septembrie 2018, inspectorii de muncă sătmăreni au efectuat 117 controale, din care 77 controale în domeniul relațiilor de muncă (RM) și 60 controale în domeniul securității și sănătății în muncă (SSM), fiind constatate 187 deficiențe pentru înlăturarea cărora s-au dispus în anexele proceselor verbale de control măsuri pentru înlăturarea acestora, fiind aplicate și amenzi în cuantum total de 182.500 lei.

  Cu ocazia celor 77 de controale în domeniul relaţiilor de muncă efectuate în luna septembrie 2018 s-au aplicat în total 58 de sancţiuni contravenţionale, din care 14 amenzi, în valoare totală de 173.500 lei, şi s-au dispus de către inspectorii de muncă 1021 măsuri pentru înlăturarea neconformităţilor faţă de prevederile legale.

  Pentru încălcarea unor prevederi ale Codului Muncii au fost aplicate 33 sancțiuni, din care 8 amenzi în valoare totală de 173.500 lei (160.000 pentru angajatori, pentru folosirea muncii nedeclarate, precum și 6000 pentru persoanele fizice găsite prestând munca fără forme legale de angajare, și 3 amenzi însumând 7500 lei pentru încălcarea prevederilor referitoare la examenul medical la angajare și respectiv la evidența orelor lucrate de către salariați), precum și 25 avertismente pentru alte deficiențe.

  Pentru încălcarea prevederilor privind registrul general de evidență a salariaților în format electronic au fost aplicate 13 sancțiuni (avertismente) și s-au dispus 24 măsuri pentru înlăturarea deficiențelor constatate.

  În perioada 24 – 28 septembrie 2018 în cadrul Campaniei naționale privind respectarea de către beneficiari a prevederilor Legii privind exercitarea unor activități cu caracter ocazional desfășurate de zilieri au fost controlați 8 beneficiari, 5 dintre aceștia fiind sancționați cu avertisment pentru încălcarea unor prevederi ale Legii.

  În domeniul securității și sănătății în muncă au fost efectuate 60 controale preventive în cursul lunii septembrie 2018, fiind constatate 85 deficiențe (neconformități față de prevederile legale). Au fost aplicate 85 sancțiuni contravenționale, din care 2 amenzi (în valoare totală de 9.000 lei) și 83 avertismente. Au fost dispuse în toate cazurile măsuri pentru înlăturarea deficiențelor constatate.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img