More


  Criză a forței de muncă la Satu Mare

  =

  Criza forței de muncă în județul Satu Mare s-a acutizat extrem de mult. S-a ajuns în situația în care se fură angajați. Practic, a început vânătoarea de angajați, lucrători comerciali și pentru celelelate meserii, pentru noul mall care urmează să fie inaugurat la Satu Mare.

  Situație îngrijărătoare
  În materialele scrise în GNV în urmă cu doi-trei ani de zile despre acest subiect, atrăgeam atenția că se va ajunge în situația în care patronii își vor fura, la propriu, angajații unul de la altul. Acest lucru este cauzat de criza forței de muncă, fără precedent, existentă în județul Satu Mare. De fapt, județul Satu Mare are una dintre cele mai scăzute rate ale șomajulu din țară. Aici, doar cine nu vrea, nu își găsește de muncă.

  S-a ajuns practic în situația în care reprezentanții marilor magazine ce vor deschide în mall-ul ce va fi inaugurat la finele acestui an în Satu Mare, să umble din magazin în magazin, din local în local, și să încerce recrutarea oamenilor deja angajați.

  ”Astăzi am întâlnit a patra persoana în ultima săptămână care intră în cafenea pentru a-i convinge pe colegii mei că au o poziție mai bună de oferit!”, declara patronul unui loal din Satu Mare.

  Mesaj pentru angajatori și angajați
  Patronul cu pricina are, însă, și un mesaj atât pentru cei care racolează în acest fel angajații, cât și pentru cei care urmează să fie racolați.

  ”Mesaj pentru acești angajatori: vă rog să le dovediți oamenilor că alegerea de a merge cu voi mai departe în cariera lor este rentabilă în primul rând din punct de vedere profesional! Vă rog să le dovediți că ei au doar de câștigat făcând acest pas și că este o treaptă de lansare spre visul lor! Vă rog să le dovediți că nu vor lucra pentru voi, ci împreună cu voi, iar scopul este să îi lansați spre visul lor de a avea propriul business și nu îi veți folosi ca pe niște unelte până când acestea ruginesc!”, spune patronul.

  ”Mesaj pentru cei care urmează să fie racolați: puneți cât mai multe întrebări, interesați-vă în ceea ce privește angajatorul, istoric, performanțe și principiile pe care acesta le are! Puneți-vă întrebarea: Cum mă ajută pe mine această poziție să îmi ating scopul? Negociați la sânge și nu va lăsați călcați în picioare pentru că singura diferență dintre voi și ei e că voi puteți alege să vă dezvoltați sănătos pe plan profesional! Nu credeți povești despre viitor, cereți dovezi care să ateste acele povești!”, mai adaugă sătmăreanul.

  Acesta mai spune că, ”atunci când ești nevoit sa umbli din locație în locație pentru a convinge oamenii să treacă de partea ta, înseamnă că ai epuizat orice altă metodă tradițională și din punctul meu de vedere este doar disperare!”

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img