More


  Dăncilă: Vom disponibiliza 43 de milioane de euro pentru crescătorii de porcine

  =

  Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, în debutul şedinţei de Guvern, că aproximativ 43 de milioane de euro vor ajunge la crescătorii de porcine pentru combaterea şi prevenirea răspândirii pestei porcine africane.

  „Combaterea şi prevenirea pestei porcine africane, precum şi sprijinirea crescătorilor de animale ale căror ferme au fost afectate de acest virus sunt permanent în atenţia Guvernului, Ministerului Agriculturii şi ANSVSA. Dl ministru Petre Daea s-a întors recent de la Bruxelles cu veşti bune după întâlnirea cu comisarul european pentru agricultură, Phil Hogan. Din fonduri europene, mai exact din fondul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, precum şi din bugetul naţional vom disponibiliza aproximativ 43 de milioane de euro. Sunt bani care vor ajunge direct la crescătorii de porcine, cu prioritate la fermele mici şi mijlocii, dar şi indirect, prin serviciile publice de combatere şi prevenire a răspândirii pestei porcine africane”, a declarat, miercuri, în şedinţa Executivului, premierul Viorica Dăncilă.

  Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat miercuri că Phil Hogan, comisar pe Agricultură, aflat în luna septembrie în România, este “mai român ca mulţi români”, deoarece a susţinut agircultorii cu bani, acolo unde pesta porcină a afectat grav fermele.

  Daea a mai declarat luni că în ultima sa vizită de la Bruxelles de joi, 4 octombrie, comisarul european pentru Agricultură, Phil Hogan a permis României să facă modificări în Planul Naţional de Dezvoltare Rurală pentru a face plăţi pentru pesta porcină africană.

  Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), a precizat că până la data de 4 octombrie, au fost despăgubiţi 5.916 de proprietari ai căror porci au fost afectaţi de virusul pestei porcine africane (PPA), iar valoarea plăţilor depăşeşte 64 de milioane de lei.



  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img