More


  DRÄXLMAIER Satu Mare susține viitorul sportului sătmărean

  =

  Satu Mare este o inepuizabilă resursă de talente în domeniul sportului. Tocmai de aceea DRÄXLMAIER a decis să susțină pepiniera de baschetbaliști, oferindu-le micilor talente șansa de a crește și de a-și atinge potențialul maxim în cadrul unui program de revigorare a baschetului sătmărean.

  DRÄXLMAIER este un partener al comunităților în care își desfășoară activitatea, susținând proiectele în diverse domenii, printre care se numără și sportul.

  Partener al regiunii
  Parteneriatul dintre DRÄXLMAIER Satu Mare și Magicball Academy s-a lansat odată cu inițierea proiectului de revigorare a baschetului sătmărean, în 2016. Suportul financiar oferit de companie este un ajutor important pentru dezvoltarea programului. Pentru ca proiectul să aibă un start puternic și copiii să se poată antrena în mod corespunzător, compania a oferit suport în achiziționarea echipamentelor necesare antrenamentelor – mingi medicinale, corzi de sărituri, jaloane, mingi de baschet – precum și a echipamentelor de joc ale copiilor. Antrenamentele se desfășoară în sălile de sport ale școlilor care s-au alăturat celor de la Magicball Academy. După doi ani de activitate și muncă intensă cu micuți între 6 și 11 ani, numărul tinerilor sportivi care frecventează antrenamentele de baschet în școlile din Satu Mare și Carei a ajuns la 470.

  ”Această academie a fost de la început un proiect curajos. Sportul are un rol important în viața unei comunități, atât pentru adulți, cât și pentru copii. În afară de o dezvoltare armonioasă și o formă fizică mai bună, micii sportivi învață să fie mai organizați, mai sociabili, capabili să colaboreze mai ușor și, nu în ultimul rând, să respecte regulile, jucând fair-play. Prin atingerea acestor obiective, comunitatea va avea numeroase beneficii, motiv pentru care DRÄXLMAIER Satu Mare s-a implicat de la început în dezvoltarea acestei academii”, spune Iuliu Cadar, Director General DRÄXLMAIER Satu Mare.

  Tinerele talente, în atenția companiei
  Scopul Academiei este ca tinerele talente din regiune să ajungă să facă performanță şi, pe termen lung, să se califice pentru lotul național de juniori. În cei doi ani au fost făcuți pași importanți în această direcție. ”Cu sprijinul companiei DRÄXLMAIER am reușit să participăm al doilea an la rând la Campionatul Baby – Minibaschet în Mangalia. Am avut o echipă de 60 de copii și rezultate frumoase. Ne bucură mult că talentele reușesc să se afirme, lucru dovedit și de faptul că avem 5 jucători în categoria U13 (categoria copiilor cu vârsta sub 13 ani), care sunt sub strânsa observație a mai multor cluburi de tradiție din țară. Începând cu luna septembrie participăm cu o echipă în Campionatul Național U13 masculin, sperând ca peste un an să îi promovăm în U14 și să lansăm o nouă echipă în U13. Performanțele copiilor sunt testate mereu în mini campionatele la care participăm – cum este Cupa DRÄXLMAIER – Magicball, care a avut loc în această primăvară și la care au venit inclusiv echipe de copii din Cluj și Maramureș”, relatează Zsolt Feleki, președintele Magicball Academy.

  Datorită acestui program, mulți copii ai angajaților DRÄXLMAIER au descoperit acest sport. Cei mici se bucură de oportunitate și de joc, iar părinții au siguranța că ei participă la un program condus de profesioniști, care îi ghidează cu multă atenție. ”Mă bucur că băieții mei pot participa la antrenamente deoarece mișcarea face bine la organism și sporește sănătatea. Baschetul este un sport care îi dezvoltă și fizic și mental. Ei învață că în spatele rezultatelor este mereu multă muncă în echipă. În același timp, ei se simt foarte bine la antrenamente și leagă prietenii cu colegii de echipă. Baschetul este un sport frumos. Suntem mândri și bucuroși că am reușit să îi înscriem pe băieții noștri în acest program” , povestește Simona, angajata companiei DRÄXLMAIER Satu Mare și mama lui Edwin (11 ani) și Eric (9 ani) care se antrenează la Școala Octavian Goga.

  Programul este deschis pentru toți copiii care doresc să se înscrie într-un program de educație sportivă – ei pot lua legătura cu reprezentanții Magicball Academy. Participarea lor presupune o contribuție lunară simbolică, iar cei care provin din familii cu resurse financiare modeste sunt scutiți de aceasta.

  DRÄXLMAIER Group este un furnizor de componente auto de talie internațională cu sediul central în Germania, având peste 60 de locații în mai mult de 20 de țări. Compania are, în prezent, aproximativ 70.000 de angajați în întreaga lume. Datorită muncii și capacității lor de inovare, DRÄXLMAIER Group a ajuns lider în domeniul tehnologic pentru segmentul premium de automobile.

  Inventatorul cablajului specific fiecărui client, DRÄXLMAIER Group a patentat inovații în domeniul sistemelor de condus convenționale și alternative, precum și în domeniul componentelor electrice și electronice. Printre acestea se numără sistemele de cablaj și cele de baterii de înaltă tensiune. Ca lider de piață în crearea interioarelor pentru automobilele premium, DRÄXLMAIER Group furnizează console centrale, borduri și uși, precum și module de cockpit. În 2017, DRÄXLMAIER Group a realizat o cifră de afaceri de 4,1 miliarde de euro.

  Prima fabrică din România a fost înființată în 1993, la Pitești. Au urmat apoi cele din Satu Mare, Timișoara, Hunedoara și Brașov – România devenind, astfel, cu peste 15.000 de angajați, unul dintre cele mai importante centre de dezvoltare și producție ale Grupului.

  Printre clienții noștri se numără Audi, BMW, Jaguar, Land Rover, Maserati, Mercedes-Benz, MINI, Porsche, și Volkswagen, precum și producători auto inovativi din California.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img