More


  Eveniment inedit organizat la Satu Mare de Cutezătorii Munților: ”Mers sportiv în orașul tău”

  =

  În zilele de 13, 14 şi 15 octombrie 2018 Asociaţia de Tineret, Turism şi Ecologie Cutezătorii Munţilor a organizat o serie de 3 evenimente dedicate mersului pe jos, sub diferitele sale forme. După două drumeții în Munții Țibleș, respectiv Oaș, sătmărenii au fost provocați la un sport pe cât de simplu, pe atât de eficient: mersul sportiv.

  Sâmbătă, 13 octombrie, Cutezătorii Munților au organizat în parteneriat cu Asociaţia Opaiţul Rodnei din Baia Mare o tură de două zile de trekking în Munții Țibleș, o drumeţie de aventură, ce presupune un efort fizic mai ridicat.

  Evenimentul a fost dedicat sportivilor obișnuiți cu drumețiile mai dificile și care și-au asumat chiar și o noapte dormită în Refugiul Arcer.

  Un număr de 14 temerari din cele două cluburi de ecoturism partenere au spus “prezent” acestei provocări, reușind să atingă trei vârfuri importante, aflate la peste 1800 metri altitudine: Arcer, Țibleș și Bran. Cel mai tânăr participant prezent, în vârstă de 12 ani, provine din rândul tinerei generații de Cutezători ai Munților și s-a declarat încântat de experiența avută în cele două zile superbe de toamnă.
  În Munții Oașului, pornind de la Băile Puturoasa a fost organizat un al doilea eveniment, o drumeție deschisă publicului larg. Au răspuns provocării lansate pe pagina de Facebook a Asociației Cutezătorii Munților, 40 de sătmăreni de diverse vârste. Cel mai mic participant, în vârstă de 2 ani și jumătate, a venit însoțit de părinți și de bunici, dovedind că drumețiile în natură nu au limită de vârstă, fiind potrivite oricărei generații. În confirmarea acestei idei vine și prezența în traseu a unei doamne de 73 de ani, care a făcut față cu bine celor 6 ore de mers pe jos sub îndrumarea organizatorilor.

  Evenimentul ”Mers sportiv în orașul tău” a încheiat seria celor 3 evenimente dedicate mersului pe jos. La întâlnirea cu publicul larg de luni, 15 octombrie, au fost prezenți în Piața 25 Octombrie din Satu Mare aproximativ 100 de sătmereni de vârste foarte diferite, de la bebeluși purtați în sisteme de mămici, până la doamne sexagenare.

  Pentru acest eveniment au fost pregătite două trasee de lungimi diferite, de 6 km, respectiv 2 km, astfel încât părinții cu copii mici sau cei mai puțini antrenați să poată opta și pentru o variantă mai scurtă. Traseul a fost parcurs în ritm alert, în aproximativ o oră de mers susținut, în circuit. Înainte de pornire a fost susținut un scurt program de încălzire sub îndrumarea Melindei Donca, reprezentant al Kangoo Romania pentru Satu Mare.


  Mersul sportiv s-a dovedit o variantă de sport și mișcare în aer liber foarte apreciată de către participanți, cu atât mai mult cu cât cadrul a fost unul motivant, grupul oferind suportul necesar chiar și celor mai puțin obișnuiți cu mișcarea.

  După succesul avut cu acest experiment sportiv de masă, Cutezătorii promit să organizeze noi evenimente de acest gen, în care sătmărenii să își găsească dorința de a gusta din plin din beneficiile mersului pe jos.

  Detalii privind evenimentele viitoare pot fi găsite pe pagina de Facebook: Asociaţia Cutezătorii Munţilor.

  Raluca Jofi  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img