More


  FOTOGALERIE! LA MULȚI ANI ARMATEI ROMÂNE!

  =

  În fiecare an pe 25 octombrie, România sărbătorește Ziua Armatei, un prilej extraordinar de exprimare a respectului față de misiunea armatei române și în același timp ocazia ideală de amintire și recunoștință față de eroii care și-au dat viața pentru independența și libertatea țării în care trăim astăzi.  Pentru a cinsti acest moment, Armata Română, dar și eroii neamului, în județul Satu Mare au avut loc o serie de ceremonii militare la care au participat,ministrul Apărării, Mihai Fifor, fostul ministru al apărării, senatorul sătmărean Gabriel Leș, dar și actualul ministru al Tineretului și Sportului, sătmăreanca Ioana Bran.  Cele mai importante astfel de manifestări s-au desfășurat ieri la Carei, La satu Mare dar și la Negrești-Oaș sau Ardud. La o parte dintre aceste manifestări reporterii GNV au fost martori și le prezintă cititorilor.

  Armata Română, sărbătorită cu mare fast la Carei

  Ziua Armatei Române a fost marcată la Carei, în prezența ministrului Apărării Naţionale, Mihai Fifor, respectiv al Tineretului si Sportului, Ioana Bran, dar și fostul ministru al Apărării, Gabriel Leș. Cu toate că afară a fost foarte frig, sute de persoane au participat la manifetările dedicate acestei zile importante pentru România.

  Evenimentul a început cu intonarea Imnului de stat, iar apoi s-a trecut la oficierea slujbei religioase în memoria militarilor căzuți pe fronturi pentru apărarea patriei. Prefectul Darius Filip a dat cirire mesajului transmis de premierului României, Viorica Dăncilă.

  A urmat apoi primirea Stafetei Invictus care a predat Drapelul Tricolor care a fost arborat la Monumentul Eroilor de la Carei de către primarul municipiului, Eugen Kovacs.

  Unul dintre cele mai emoționante momente ale manifestării a fost, la fel ca și anul trecut intervenția micuțului Adrian Chira “militar din viitor” al Armatei. Acesta a recitat o poezie și cântat o melodie patriotică. Manifestările au continuat cu depuneri de coroane.

  Au fost depuse coroane în numele Președinției României, a Senatului, a Camerei Deputaților și a Guvernului României. Coroane au fost depuse și din partea Primăriei Carei, a Consiliului Județean Satu Mare, a Ministerului Apărării Naționale, a Marelui Stat Major al Armatei Române.

  Manifestarile s-au încheiat cu defilarea garzii de onoare.

  Ziua Armatei Române, marcată solemn la Satu Mare

  Manifestările prilejuite de Ziua Armatei Române din județ au debutat în această dimineață, la Monumentul Ostașului Român din municipiul Satu Mare.

  La eveniment au fost prezenți, printre alții, fostul ministru al Apărării, senatorul sătmărean Gabriel Leș, ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran, deputatul Erdei D, Istvan, prefectul Darius Filip, președintele Consiliului Județean Pataki Csaba, primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, reprezentanți ai instituțiilor subordonate MApN sau MAI, consilieri locali și județeni, directori de instituții deconcentrate, elevi sau simpli cetățeni.

  După ce prefectul Darius Filip a trecut în revistă Garda de Onoare, un sobor de preoți a oficiat un Te-Deum și au ridicat un Parastas pentru eroii căzuți pe câmpurile de luptă pentru apărarea patriei.

  În continuare, au fost depuse coroane de flori din partea Prefecturii, a Consiliului Județean, a Primăriei și a Ministerului Apărării. Festivitatea de la Satu Mare s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare.

  Oșenii au sărbătorit armata la Negrești

  Oșenii au sărbătorit azi și la Negrești-Oaș 74 de ani de când Armata Română a eliberat ultima palmă de pământ românesc. Sunt 74 de ani de la ziua în care Armata, făcându-și datoria faţă de ţară, ne-a făcut din nou liberi după cel de-al doilea Război Mondial.

  ”Suntem toți mândri că astăzi avem o Armată instruită, o Armată care, prin participarea la misiuni internaționale, a devenit o Armată capabilă să îşi facă oricând datoria faţă de ţară şi faţă de aliaţi. La mulți ani, Armatei Române! Respect militarilor români!”, a firmat, cu această ocazie, priamrul orașului Negrești Oaș, Aurelia Fedorca.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img