More


  FOTOGALERIE. Sprijin pentru copiii necăjiți. Centrul ”Sfânta Tatiana”, inaugurat

  =

  Copiii defavorizaţi din Satu Mare au, începând de ieri, un motiv în plus de bucurie, de alinare şi de sprijin. Centrul de zi pentru copii ʺSfânta Tatianaʺ şi-a deschis porţile după mai mulţi ani de muncă asiduă a Asociaţiei ʺSfântul Acoperământ al Maicii Domnuluiʺ şi a voluntarilor.

  Noul centru pentru copii a fost sfințit ieri de Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, în prezența unui sobor de preoți și a zeci de sătmăreni.

  Proiectul a fost realizat în fosta centrală termică din cartierul Micro 15, Aleea Trotuş, numărul 2. Centrul desfăşoară activităţi de consiliere psihologică şi sprijin pentru părinţi şi copii, educaţie parentală, program de ajutor la teme, activităţi creative şi recreative pentru copii şi sprijin material pentru familii. Scopul proiectului este de a asista şi educa copiii proveniţi din medii defavorizate pentru o bună integrare în societate şi pentru prevenirea abandonului şcolar, potrivit celor spuse de președintele Asociației ”Acoperământul Maicii Domnului”, preotul Tiberiu Vălean.

  “Copiii sunt mâinile cu care putem să atingem cerurile spunea un preot în urmă cu mai bine de 100 de ani. Cam asta cred ca ați făcut dumneavoastră cei care ați contribuit la realizarea acestui proiect, ați atins pentru o clipă cerul. Și asta o să faceți cei care veți sprijini pe viitor funcționarea acestui centru. Vă felicit din suflet și vă doresc mult succes!” le-a transmis prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip.

  Totul a început în anul 2012, atunci când printr-o hotărâre a Consiliului Local Satu Mare a fost aprobată concesionarea fostei centrale termice din cartierul Micro 15, Aleea Trotuș, nr. 2, către Asociația ,,Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului” Satu Mare, pe o perioadă de 30 de ani, în vederea transformării acesteia în Centrul de zi ,,Sfânta Tatiana”.

  Noul centru pentru copii va oferi consiliere psihologică, sprijin, informare și îndrumare din partea unor specialiști, care să îi ajute să își rezolve eficient problemele cu care se confruntă atât pentru părinți, cât și pentru copiii aflați în evidența asociației. De asemenea, copiii vor avea parte de un program de ajutor la teme, activități creative și recreative.

  Asociaţia ”Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului” a fost înfiinţată la Satu Mare din iniţiativa părintelui Tiberiu Vălean şi funcţionează cu sprijinul unui puternic colectiv dedicat ajutorării persoanelor defavorizate. Printre scopurile Asociaţiei AMD enumerăm: asigurarea hranei calde de trei ori pe săptămână pentru un grup de aproximativ o sută de săraci apartinând diverselor confesiuni religioase cu sprijinul enoriaşilor din protopopiat, ajutorarea lor cu îmbracăminte şi încălţăminte de sezon, activităţi cu copiii proveniţi din aceste familii pentru integrare în societate şi prevenirea abandonului şcolar, ajutorarea cu bani, alimente, haine, mobilier, electrocasnice a familiilor monoparentale sau cu multi copiii defavorizate social, angrenarea copiilor şi adolescenţilor în programe sociale (catehizare, ateliere de creaţie, voluntariat, excursii, pelerinaje) specifice vârstei.

  Persoanele şi familiile defavorizate sunt susţinute material cu bani, hrană, haine şi cele necesare vieţii, în măsura posibilităţilor, din donaţiile primite pentru cei nevoiaşi de la oamenii de suflet din oraş. Copiii sunt susţinuţi să continue şcoala prin supravegherea dupa ore, în lupta cu abandonul şcolar, iar tinerii sunt încurajaţi să participe activ la servicii de voluntariat specifice.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img