More


  Gata cu boierela. A intrat în vigoare “legea împotriva lenei”

  =

  Haules baules, mare nenorocire mare, pentru cei care erau obișnuiți să taie frunze la câni, iar la sfârșitul lunii să meargă să mai și capete bani pe chestia asta. Așa-numita “lege împotriva lenei” a intrat în vigoare, iar beneficiarii de ajutoare sociale, care refuză un loc de muncă, pot fi penalizați de autorități.  Potrivit textului legii, beneficiarii de ajutor social, care refuză un job sau participarea la cursuri de formare profesionlă, își pot pierde indemnizațiile.

  Proiectul a fost inițiat de mai mulți parlamentari, de la toate partidele. Aceștia au motivat proiectul spunând că primarii au nevoie de pârghii pentru a putea combate lipsa forței de muncă.

  Proiectul prevede și că  primarii au obligația să întocmească planul de activități sezoniere pe baza solicitărilor primite de la persoane juridice, persoane fizice autorizate sau întreprinderi individuale. Planul se aprobă prin dispoziție de primar și este afișat la sediul Primăriei. El cuprinde și repartizarea persoanelor din familiile beneficiare de ajutor social pentru desfășurarea activităților sezoniere.

  Potrivit datelor oficiale, România are 6,5 milioane de persoane asistate social dar mai bine de jumătate dintre acestea sunt recipienți ai alocațiilor, adică sunt copii.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img