More


  Ministrul Ioana Bran: “Proiectul legii sectoriale privind transferul de competențe de la nivel central la nivel local avansează cu pași rapizi”

  =

  Proiectul legii sectoriale privind transferul de competențe de la nivel central la nivel local în domeniul tineretului și sportului avansează cu pași rapizi, iar acum se află în transparență decizională și consultare publică. Este vorba despre cel mai important și mai de anvergură proiect al MTS din această perioadă, descentralizarea fiind una dintre prioritățile actualului program de guvernare.

  După consultarea cu structurile asociative din administrația publică locală, fază obligatorie și premergătoare procedurii de avizare interministerială a proiectului de lege, acesta a fost transmis către Secretariatul General al Guvernului și este disponibil și publicului, pentru consultare.

  Proiectul reglementează cadrul legal privind transferul ansamblului de atribuţii şi competenţe ale Ministerului Tineretului şi Sportului, către consiliile judeţene, consilii locale, concomitent cu asigurarea resurselor umane, materiale şi financiare necesare exercitării acestora. Direcțiile pentru sport și tineret, casele de cultură pentru studenți, centrele de agrement vor trece în subordinea consiliilor judeţene, în timp ce în subordinea consiliilor locale ale primăriilor vor trece cluburile sportive aflate în subordinea MTS.

  „Facem pași importanți și rapizi cu acest proiect și sunt mândră că am reușit să ajungem la un stadiu atât de avansat. Procesul de descentralizare este una dintre prioritățile programului nostru de guvernare și toți cei implicați fac eforturi pentru ca acesta să ajungă cât mai repede la o formă optimă, pentru a fi trimis către Legislativ”, a spus Ioana Bran.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img