More


  OFICIAL. Virusul UCIGAȘ revine. Patru focare noi și unul suspect

  =

  Este oficial. În județul Satu Mare au fost confirmate patru focare noi de pestă porcină africană și mai există încă un focar suspect.

  Directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare, Nicolae Dumuța, a declarat pentru Gazeta de Nord Vest că cele patru focare confirmate aseară de ANSVSA provin din comunitatea de romi din Dindești.

  Tot acolo mai există încă un focar suspect pentru care se așteaptă analizele de laborator.

  ”Aproape sigur, și acesta, al cincilea, va fi confirmat”, a mai spus Dumuța.

  Șeful DSVSA Satu Mare a afirmat că depistarea focarelor s-a făcut după ce săptămâna trecută, în comunitatea de romi din Dindești au fost sacrificați doi porci. În prima fază fiind vorba despre un caz suspect, autoritățile sătmărene au luat toată măsurile necesare.

  Între timp, ANSVSA a confirmat faptul că în Dindești există patru focare de pestă porcină africană. Astfel, DSVSA Satu Mare a confiscat carnea celor doi porci sacrificați, au ucis alți șase porci din focarele confirmate, unul dintre animale murind între timp.

  Acum se așteaptă confirmarea pentru cel de-al cincilea posibil focar de peste porcină africană, tot în aceeași zonă.

  Directorul DSVSA dorește să liniștească populația precizând că, cel puțin în județul nostru, nu vor fi uciși porci preventiv decât în cazul în care va fi confirmată focarul. Autoritățile sătmărene iau, în schimb, toate măsurile necesare pentru a opri răspândirea virusului.

  În ceea ce privește celelalte focare de pestă porcină africană depistate până acum pe teritoriul județului Satu Mare, acestea sunt aproape închise. Se mai așteaptă doar confirmarea de la București, dar Nicolae Dumuța a spus că nu sunt probleme în acest sens.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img