More

    PERICOL PUBLIC. Restaurant amendat cu 10 mii de lei de DSVSA. Care a fost cauza

    Un restaurant din județul Satu Mare a fost amendat cu 10 mii de lei de către Inspectorii  Direcției  Sanitare  Veterinare  și  pentru  Siguranța  Alimentelor (DSVSA)  Satu-Mare.

    În cursul acestei săptămâni, inspectorii DSVSA au realizat, 97 acțiuni de control. Verificările au vizat: depozite alimentare, unități de alimentație publică, zone de agrement și pensiuni, unități de vânzare cu amănuntul, supermarketuri, piețe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, unități ambalare produse de origine non animală, depozite, unități de procesare carne, unități procesare lapte.

    În cadrul acțiunilor tematice, au fost urmărite următoarele aspecte, respectarea condițiilor generale de  igienă, originea materiilor prime și existenta documentelor însoțitoare, respectarea condițiilor privind ambalarea, marcarea si etichetarea alimentelor, condițiile de transport, modul de depozitare, monitorizarea și eliminarea subproduselor improprii consumului uman și existența echipamentelor de protecție.

    Și în această săptămână continua acțiunile de verificare efectuate de inspectori de specialitate din cadrul D.S.V.S.A. a unităților bucătării din cantine școlare, grădinițe, restaurante, unități catering, baruri, chioșcuri alimentare din incinta unităților de învățământ din județ

    Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii D.S.V.S.A., au aplicat o amendă contravențională în valoare de 10.000 lei. Sancțiunea a fost aplicată unui restaurant din Carei pentru ambalarea și etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare.

    De asemenea, în urma controalelor a fost supus sechestrului cantitatea de 11,0 kg produse alimentare în valoare de 247 lei care au fost supuse denaturării, confiscate și dirijate către o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar  veterinar și pentru siguranța alimentelor pentru incinerare

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE