More


  Proiectul Learn4you /Afaceri pentru viitor, derulat la CN ”Mihai Eminescu”

  =

  Asociaţia de părinţi a elevilor de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Satu Mare în parteneriat cu Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Satu Mare si Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Satu Mare desfăşoară, în perioada octombrie 2018 – Februarie 2019, proiectul Learn4you /Afaceri pentru viitor. Proiectul este finanţat de Rotary Club Satu Mare în cadrul programului „Rotary sprijină inițiative locale pentru Satu Mare”.

  Proiectul Learn4you /Afaceri pentru viitor este un proiect pilot la nivelul judeţului Satu Mare întrucât va promova spiritul antreprenorial, va încuraja şi inspira tinerii între 15 -19 ani să-şi dezvolte abilităţi practice necesare pentru a transforma ideile în realitate sub supravegherea antreprenorilor satmareni şi a crea schimbări pozitive pentru propriul lor viitor şi pentru comunitatea locală.

  Obiectivele specifice ale proiectului

  1. Dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale si de leadership
  2. Implicarea comunităţii locale, a mediului de afaceri, în dezvoltarea profesională şi personală a tinerilor
  3. Îmbunătăţirea competenţelor de comunicare prin informare şi public speaking

  Activitățile proiectului

  1.Conferinţa de lansare a proiectului; 2.TeamBuilding; 3.Atelier Start Up Youth; 4.”Învaţă să învingi! – Generaţia 100 CNME se informează”; 5.Atelier de Oratorie şi Discurs public; 6.Concurs de Discursuri publice; 7.Târgul de prezentare Start Up Youth; 8.Pagina web a Proiectului; 9.Curs de leadership şi comunicare; 10.Conferinţa de încheiere a proiectului.

  Rezultatele proiectului

  Rezultatele şi beneficiarii principali sunt:
  1. 200 de participanţi la Conferinţa de lansare
  2. 200 de elevi din clasele a XI a informaţi despre afaceri şi antreprenoriat
  3. 40-50 elevi initiati in antreprenoriat cu sprijinul a 5-10 mentori din mediul de afaceri
  4. 8 – 10 firme ale elevilor vor participa la târg, cca 300 de vizitatori
  5. Primele 3 firme sprijinite să-şi concretizeze ideea de afacere
  6. 20 elevi participanti la atelierul de public speaking / concursul de discursuri publice îşi vor îmbunătăţi abilităţile de comunicare
  7. 20- 25 adulţi cu abilitaţi imbunătăţite de leadership şi comunicare
  8. Spaţiu virtual creat de către 3-4 elevi şi un profesor – echipă I.T. pentru educaţie antreprenorială şi financiară
  9. Conferinţa de încheiere a proiectului cu 200- 250 participanţi
  10. Colegiul Naţional Mihai Eminescu – şcoală resursă pentru modele de bune practici în domeniul educaţiei antreprenoriale şi comunicării publice.

  Lansarea proiectului

  Conferinţa de lansare a proiectului va avea loc în 5 octombrie 2018, în Sala festivă a CNME, în două module de câte o oră , de la orele 9 la 11, fiind aşteptaţi nu doar elevii şi cadrele didactice din cadrul CNME, reprezentanţi ai finanţatorului, oameni de afaceri care doresc sa devina mentori ai tinerilor cu aspiratii antreprenoriale, reprezentanti ai instituţiilor partenere şi ai instituţiilor publice sau ONG direct interesate.

  Succesul în dezvoltarea economică locală nu poate fi obţinut până când nu se va schimba mentalitatea, înțelegând că este timpul pentru mentalitatea antreprenorială, indiferent că e cazul unui antreprenor start-up sau al unui funcționar din sectorul public. În ambele situaţii importante sunt abilitatea de a vedea oportunități în loc de obstacole, de a putea organiza și de a cheltui cu înțelepciune resursele, de a coopera, de a-și asuma riscuri și de a avea grijă față de ceilalți.

  Proiectul are caracter aplicativ, incercând să depăsească abordarea teoretică a manualelor școlare, răspunde exigențelor schimbării educaționale și a înnoirii strategiilor didactice in predarea desciplinelor socio umane, valorifică experiențele specialiștilor, antreprenorilor, partenerilor de proiect si permite utilizarea oportunităților oferite de comunitate.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img