More


  Referendum cu prezenţă slabă la vot

  =

  Referendumul pentru redefinirea familiei nu a fost validat în urma faptului că nu a fost adunat cvorumul necesar de 30% la urne. Doar 19% dintre românii cu drept de vot s-au prezentat în secțiile de votare.

  Potrivit datelor oficiale publicate de Biroul Electoral Central (BEC) până aseară, la ora 19.00, s-au prezentat la urne doar 3,45 milioane votanți din cei 18,29 milioane înscriși pe liste, reprezentând 18,87 la sută din electorat, insuficient pentru ca referendumul să poată fi luat în considerare.

  Pe județe, primul loc ca prezență la vot este ocupat de Suceava, cu 28,79 la sută, urmat de Dâmbovița-26,85% și Bihor-26,67%. La polul opus, Covasna (7,86%) și Harghita (10,24%) se mențin pe primele două poziții în ceea ce privește absenteismul de la urne, asta în timp ce poziția a treia este ocupată de Tulcea – 13,34%, care a detronat pe ultima clipă județul Satu Mare – 13,88%.

  În altă ordine de idei, se poate constata că județele cu o populație maghiară destul de importantă (Covasna, Harghita, Mureș și Satu Mare) au înregistrat o prezență la vot foarte slabă. Practic, același lucru se poate observa, în mare măsură, și în zonele din Satu Mare cu populație majoritar maghiară.

  În ediția de mâine a ziarului nostru vom reveni cu rezultatele finale ale acestui referendum, prezență și felul în care s-a votat, dar și cu reacțiile pricipalilor lideri politici.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img