More


  REFERENDUM PENTRU FAMILIE. Sătmarul se menține cu stoicism pe podium la absenteism. Puțin peste 3% la urne

  =


  Județul Satu Mare se menține cu stoicism pe podium în ceea ce privește absenteismul de la urne în prima zi a Referendumului pentru Familie, la mare luptă cu vecinii din Maramureș.

  Potrivit datelor furnizate de BEC, la ora 19.00, la nivel național, s-au prezentat la urne doar 5,15% dintre alegătorii cu drept de vot. Pe județe, pentru prima dată Bihorul (7,61%) a fost detronat de Dâmbovița – 7,78%, în timp ce Mehedințul întregește podiumul cu o prezență de 6,67%.

  La polul opus, pe locul întâi ca absenteism de la urne se află Harghita, cu 2,03%, Covasna – 2,11 și, bineînțeles Satu Mare – 3,04%.

  La nivelul județului Satu Mare, pe primul loc se află, în continuare, Aciua, cu o prezență de 36,36%, urmat de Secherișa – 20%, și Racșa – 19,65%. Din păcate, însă, în cazul primelor două locuri vorbim despre alegători puțini înscriși pe listele de vot.

  La nivelul municipiului Satu Mare, procentul de prezență la urne este undeva în jur de 4%. Cea mai mare prezență la vot au fost înregistrate la secțiile de votare amenajate la CN Ioan Slavici – 8,20%, și la Liceul Ortodox – 8,12%.

  Reamintim sătmărenilor că la Referendmul pentru Familie mai pot vota astăzi până la ora 21.00, și mâine, duminică, între orele 7.00 și 21.00.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img