More


  FOTO. RAID în piață! Toamna se numără legumele

  =

  Luni, în prima zi a săptămânii, comercianții au umplut piața mare cu toate bunățile aduse de toamnă. Ei se plâng, însă, de faptul că vânzările sunt foarte slabe. Vând și un pont: Miercurea și Sâmbăta sunt cele mai bune zile de piață.

  Comercianții se plâng de vânzări
  Încă de la intrare în piață, ești întâmpinat cu flori viu colorate iar apoi prima opire e la nuci. Miezul de nucă il găsim la 30 de lei și 40 de lei Kg. Destul de scump ar spune unii, însă desfăcutul nucilor nu este o muncă chiar ușoară. Lumea nu se prea înghesuie la cumparat, probabil mai înspre sărbători când prăjiturile cu nucă vor mirosi în mai toate casele.

  De la nuci mergem la doamna Maria,care este necăjită deoarece piața nu merge mai deloc.

  “Foarte slab merge vânzarea iar legumele sunt tot mai puține. Sunt aduse de la Scărișoara și muncim foarte mult la ele. Ce să facem, dacă nu am învățat să mergem la birou și în alte părți. Într-o zi vindem 40-50 de kilograme de gogoșari, 40-50 de bucăți de roșii, vinetele mai merg și la sac, varza însă nu merge, e cald și nu pune lumea încă, probabil pe la sârșitul lunii”, ne-a spus doamna Maria din Scărișoara.

  Mergem mai departe și găsim o altă doamnă supărată pe “piață”. “Slab de tot merge piața. Anul acesta nu a mers nimic, nici în vară nu am vândut bine, nici acum nu merge. Nu a fost ploaie când a trebuit, pe urmă degeaba plouă…că este în zadar. Conopida este la piață și se vinde cu 8-10 lei kilogramul ,parcă îți este și rușine să ceri atât de mult la un client care vine zilnic,dar dacă acesta este prețul.Varza o țin în aici de o săptămână, este la 1.50 kg însă prețul va urca la 2 lei, 2.50 kg pentru că nu mai este.La Halmeu stau mașinile de Iași, de Brașov , la rând și probabil merg și le vând mai scump în țar”, ne-a spus o altă vânzătoare.


  “Merge slab…Nu prea au oamenii bani. Ei vor să fie ieftin, bun şi frumos”, ne spune un alt comerciant care vine în întâmpinarea clienţilor cu de toate, de la ardei la 4 lei Kilogramul,5 lei cartofii roșii și albi, 5 lei kg de roșii ,până la mere 3 lei kilogramul și pere 5 lei kg.

  Prețuri considerate mari de pesnionari
  Cei care vin să cumpere sunt în general cei trecuți de prima tinerețe. Aici le place, aici s-au obișnuit și tot aici e și mai sănătos. “Prețurile sunt destul de mari pentru pensia pe care o avem. Ne permitem să cumpărăm doar la bucată. Am luat doua vinete, patru mere, doi gogoșari și o varză”, ne-a spus o bătrânică.

  Printre puținii oameni care se aflau de dimineață în piață am găsit un domn care a declarat că-i face mare plăcere să vină des în piață. Se relaxează și de fiecare dată are cu ce să umple sacoșa. Dă oricând piața pe supermarket.

  Dacă este luna Octombrie sunt și castane. În oraș nu mai găsim la colț de stradă însă puteți să le prăjiți chiar dumneavostră acasă sau după preferință să le fierbeți.Kilogramul de castane costă 15 lei,însă și vânzarea acestora merg rău.

  Raluca Jofi  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img