More


  TRAGEDIE. Trei ani de la COLECTIV. Mesajul IGSU. RESPECT

  =

  30 octombrie 2015 – Momentul care ne-a marcat pe fiecare dintre noi, cetățeni si salvatori, deopotrivă.

  Momentul în care zeci de tineri și-au pierdut viața în incendiul de la clubul Colectiv, în ciuda eforturilor depuse de echipajele operative care au intervenit în acea noapte.

  Pentru pompierii militari, fiecare misiune contează, iar când e soldată cu pierderi de vieți omenești lasă urme adânci și ridică mereu întrebarea dacă ceva a lipsit, dacă puteau face mai mult și mai bine pentru câștigarea luptei cu viața.

  Sute de pompieri, zeci de medici, asistenți și forțe ale altor structuri au acționat atunci pentru gestionarea rapidă a situației care parcă nu se mai termina…

  Imaginea momentului nu dispare, nici după doi ani, și, inevitabil, ea revine ori de câte ori colegii noștri pleacă în misiuni ce se pot transforma în adevărate tragedii pentru cei implicați.

  Sentimentele trăite atunci și durerea simțită de membrii echipelor de intervenție aveau să fie zilnic lucrate cu personal specializat. Numai așa lupta pentru salvarea altor vieți putea să continue… multe lacrimi, determinare, perseverență și forță interioară.

  Din respect pentru cei care îi prețuiesc și le apreciază munca în slujba semenilor, au datoria să meargă înainte, spre alte și alte misiuni… cu aceeași forță, determinare, curaj și spirit de sacrificiu, pentru ca altul să trăiască.

  Gândurile de ieri, de astăzi și din fiecare zi se duc spre cei aflați în suferință și familiile care și-au pierdut oameni dragi. Le dăruim putere și nădejde, din prea plinul sufletelor noastre.

  Dumnezeu să-i odihnească, în tihnă, pe cei care nu mai sunt printre noi!

  #COLECTIV

  Sursa: IGSU – Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img