More


  ULUITOR! Sătmarul, în ZODIA CANCERULUI. Județul nostru se află pe locul TREI pe țară

  =

  Din nefericire, județul Satu Mare se află pe locul trei pe țară în ceea ce privește incidența bolilor oncologice. Mai grav este faptul că numărul cazurilor de cancer este încontinuă creștere în județ, iar medicii nu-și pot explica care este cauza, mai ales că în zonă nu sunt obiective economice care ar putea produce așa ceva.

  Incidența bolilor oncologice, în continuă creștere

  Îngrijor este faptul că, pe lângă faptul că județul Satu Mare are o incidență foarte ridicată la bolile de cancer, numărul cazurilor noi este în continuă creștere. Astfel, dacă în tot anul 2017 au fost 984 de cazuri noi de cancer, în primele şase luni ale acestui an s-au înregistrat 556 de cazuri noi.

  Problema şi mai gravă este că tot mai mulţi tineri sunt diagnosticaţi cu această nouă boală iar medicii nu ştiu care e cauza.

  “Nu cunoaștem sursele, dar cifrele sunt îngrijorătoare. Este foarte multă cazuistică oncologică și pe urologie și pe digestiv. Cea ce este îngrijorător este că vorbim de grupe de vârstă medie, de tineri și categoria 45-50 de ani, nu numai de persoane vârstnice”, a declarat managerul Spitalului Judeţean, Adrian Marc.

  Mai mult, această maladie afectează tot mai mulți tineri și persoane de vârsta a doua.

  La Debrecen sau Oradea

  Cu toate că incidența cancerului este foarte ridicată în județ, județul Satu Mare nu dispune de un aparat de radiologie, pacienții fiind obligați să meargă la Oradea sau Debrecen.

  Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, a arătat că achiziționarea unui astfel de aparat depinde de Ministerul Sănătății și ar costa șase milioane de euro: cinci milioane ar costa aparatura, respectiv un milion de euro ar fi necesari pentru amenajarea spațiului (buncăr). În plus, ar fi nevoie și de specialiști.
  Acesta a mai adpugat că o soluție ar putea fi un parteneriat public-privat, cu o firmă de profil.

  ”De doi ani mă îngrijorează această problemă și lucrăm la identificarea unei soluții. Am încheiat protocoale cu Spitalul Județean din Oradea pentru ca pacienții din Satu Mare să nu mai stea la rând, până la găsirea unei alternative”, a spus Pataki.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img