More

    VIDEO/FOTO. Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți, o reușită. Unul din trei participanți, selectat

    Nu mai puțin de 165 persoane au fost selectate în vederea angajării la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți, eveniment organizat astăzi, la Casa de Cultură a Sindicatelor, de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Satu Mare. Se poate spune astfel că evenimentul a fost o reușită, doarece unul dintre participanți a fost selectat. 

    Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți este o măsură activă care se adresează in primul rând tinerilor absolvenți care sunt în căutarea unui loc de muncă , cât si șomerilor îndemnizați sau neîndemnizați care nu au loc de muncă și sunt dispuși să-și înceapă activitatea în orice moment.

    Manifestarea a permis celor două componente ale pieței muncii, cererea și oferta de forță de muncă să se întâlnească într-un cadru organizat pentru a negocia în vederea încadrării în muncă a persoanelor inactive și a crește gradul de ocupare.

    Evenimentul a fost deschisă de către directorul executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare doamna Derșidan Simona Valerica. La bursă au participat reprezentanți ai administrației publice locale,primărie și prefectură, membrii Consiliului Consultativ al AJOFM Satu Mare reprezentați ai patronatelor și sindicatelor ,reprezentanți ai instituțiilor publice,Centrul Militar, ISU și Poliție.

    Din cei 145 de agenți economici contactați, 36 de agenți economici au fost prezenți la bursa și au oferit 689 de locuri de muncă din care 25 pentru studii superioare. Principalele domenii în care s-au făcut oferte de muncă au fost:

    – Prelucrarea de echipamente electrice și electronice – 108 locuri de muncă: montator subansamble, economist,referent, controlor calitate, reglor.

    – Industria mecanică –178 locuri de muncă în următoarea structură: lăcătuș, electrician, presator metale, operator roboți industriali, mecanic auto, mașinist pod rulant, debitator gestionar

    – Industria textilă –19 locuri de muncă, confectioner asamblor articole textile, tricotor, , confectioner prelucrător în industria textilă.

    – Industria lemnului –37 locuri de muncă: tâmplar, tapițer, ambalator.

    Alte domenii – 347 locuri de muncă:lucrător comercial, bucătar, barman, vânzător, brutar, agent de asigurare, ospătar, etc.

     

    La bursa au participat 520 de persoane in căutarea unui loc de muncă din care 250 absolvenți.Din chestionarele completate de către agenții economici a rezultat faptul că 165 de persoane au fost selectate in vederea participării la interviu pentru angajare.

    AJOFM Satu Mare va răspunde cu promptitudine la orice solicitare a agenților economici de a organiza noi burse care să le permită acestora să-și gasească forța de muncă de care au nevoie.

     

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE