More

    Asociația SamStudia vă invită la cea de-a opta proiecție de filme KineDok

    Miercuri, 14 noiembrie, continuă cea de-a patra ediție a programului internațional KineDok powered by One World Romania cu multipremiatul documentar “ULTRA”, ce va fi proiectat la Zeppelin Pub (bd. Lucaciu, nr. 13), de la ora 18:00.

    Programul KineDok este coordonat la nivel național de Asociația One World Romania, și are ca scop promovarea filmelor documentare nonconformiste regizate recent în Europa.

    Kinedok este o inițiativă unică în Europa, al cărei principal scop este de a aduce filmul documentar mai aproape de publicul larg. Proiectul se face remarcat prin abordarea sa aparte, creând un mediu prietenos, ce oferă documentare originale, inaccesibile în alte circumstanțe cum ar fi cinematograful sau posturile de televiziune. De asemenea, programul renunță la experiența pasivă a sălii de cinema, proiecțiile fiind urmate de dezbateri angrenate între public și diverși invitați locali și internaționali. Publicul are în acest fel ocazia de a participa la discuții cu specialiști din domenii variate, iar prin urmare acesta rămâne conectat la evenimentele actuale de natură culturală, socială și politică din întreaga lume.
    Programul are o anumită amploare la nivel european, desfășurându-se în 7 țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Norvegia, Bulgaria şi România. Fiecare țară participantă contribuie la colecția de filme a proiectului cu documentare proprii, care ajung astfel sa fie rulate în sute de locații din Europa.

    Sinopsis film: „ULTRA” este un documentar creativ despre oameni care își dedică viața alergării, pentru a concura în acest voiaj radicală. Filmul urmărește patru protagoniști, printre care și regizorul Balázs Simonyi, care se confruntă cu dificultăți extreme ce întrec limitele rezistenței, atât fizice, cât și psihice. Fie că aleargă pentru a scăpa de viața de zi cu zi, pentru a-și contesta îmbătrânirea sau pentru a căuta supranaturalul, fiecare atlet gustă nemurirea și își testează propria mortalitate. Pentru unii dintre ei este o terapie, pentru alții este o compensație sau o călătorie. „ULTRA” este o dramă umană emoțională, un film orientat către personaje, povestit dintr-un unghi anti-eroic. Filmul urmărește protagoniștii pe un drum lung de 246 kilometri de contemplare și auto-descoperire, și oferă acces la gândurile și emoțiile pure ale atleților obișnuiți.

    În cadrul programulul anual KineDok în Satu Mare, Asociația SamStudia vă invită să vizionați și ultimul film din acest sezon: 5 decembrie 2018 / ora 18:00 / Daliborek și lumea lui albă Vă așteptăm cu mult drag la proiecțiile film, precum și la discuțiile educative și aprinse, ce vor avea loc la finalul fiecărui eveniment!

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE