More


  FOTO. Doi pompieri sătmăreni, EROI NAȚIONALI. Felicitați de ministrul de INTERNE

  =

  Doi pompieri sătmăreni au fost declarați eroi naționali și au fost felicitați public de către ministerul de Interne, Carmen Dan.

  Unul dintre pompierii eroi este plutonier major Olimpiu Moș care a salvat viața unei sătmărence dintr-un apartament cuprins de flăcări.

  “Pentru plutonier major OLIMPIU MOȘ umanitatea este cea mai importantă calitate a unei persoane, iar această convingere îl face să lupte cu toate resursele pentru fiecare viață salvată. Deși se afla în timpul său liber, colegul nostru a pătruns într-un apartament incendiat, pentru salvarea unei femei a cărei locuință a fost cuprinsă de flăcări. Fără echipamentul de protecție din dotare, doar cu hainele pe post de “scut”, până la sosirea colegilor săi, plutonier maj. Moș a reușit să scoată femeia din apartamentul mistuit de flăcări și fum. Spiritul civic și curajul subofițerului au fost remarcate și de către ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, care l-a felicitat pe colegul nostru pentru devotamentul său manifestat față de semeni,” se arată într-o informare a IGSU.

  De asemenea, plutonierul major a fost felicitat pentru faptul că a salvat viața unei femei care a căzut de pe bicicletă după ce a fost lovită de o mașină.

  “Plutonier major CZIER TIBERIU din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare se afla în timpul liber atunci când a observat o femeie căzută de pe bicicletă, după ce fusese acroșată de un autoturism. Mânat de dorința de a ajuta, colegul nostru a intervenit rapid și, cu eforturi susținute a reușit să o liniștească pe femeia vizibil speriată. Ulterior, i-a acordat primul ajutor, până la sosirea echipajelor medicale. Mai mult, colegul nostru a delimitat locul producerii incidentului, pentru eliminarea riscului producerii altor accidente în zonă. Situația a fost sub control. Un adevărat înger păzitor care, o dată ajuns acasă, nu renunță la uniforma de salvator,” mai spune IGSU.

  Cei doi EROI SĂTMĂRENI, merită TOATE aprecierile noastre!  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img