More


  FOTOGALERIE. Marea Unirea a Oșenilor. Centenar sărbătorit în Capitala Țării Oașului

  =

  Pentru a cinsti Centenarul Marii Uniri a României, primaria orașului Negrești-Oaș a organizat o mare sărbătoare în centrul orașului. La eveniment au fost prezenți deputatul PSD de Satu Mare, Ioana Bran, prefectul Darius Filip, primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, precum și o prezență numeroasă de oșeni, foarte mulți din ei venind îmbrăcați în straie de sărbătoare și anume costumul popular.

  În prima parte a evenimentului s-a sfințit drapelul național care a fost arborat pe noul catarg, s-a plantat un stejar al Centenarului și o capsulă a timpului.

  În a doua parte s-a prezentat o frumoasă paradă militară de la care nu a lipsit și tehnica de lucru a structurilor MAI Satu Mare. Surpriza zilei a fost prezența a patru avioane militare care au survolat în zona de desfășurare a paradei.

  Prezent la marea sărbătoare a oșenilor, prefectul județului Satu Mare, Darius Filip le-a transmis celor prezenți următoarele:

  “Este un privilegiu și o onoare pentru generația noastră să sărbătorim 100 de ani de la nașterea României Mari. 100 de ani de istorie, în care noi românii, ne-am așezat în galeria națiunilor Europei și ne-am făcut auzită vocea pe întreg Pământul. Cinste și onoare înaintașilor noștri, eroilor noștri, celor care prin dragoste de țară, prin spirit de sacrificiu ne-au adus aici.


  Nu întâmplător primul mare eveniment public din județul Satu Mare dedicat Centenarului este la Negrești-Oaș. Țara Oașului este un bun exemplu de patriotism și de dragoste de țară. Oșenii sunt românii care, oriunde în lumea largă, duc cu ei, cu mândrie și cinste obiceiurile, graiul, dorurile și tradițiile și pentru care acasă va fi întotdeauna România.
  România crește prin noi, cei care o iubim și care suntem patrioți. Prin acei români care trecând peste sine și nevoile proprii, dăruiesc, construiesc, sprijină și zâmbesc. Vă doresc din toată inima să fiți buni români în continuare și să lăsăm copiilor noștri o Țară, o Românie adevărată!

  La mulți ani, Țara Oașului! La mulți ani, Satu Mare! La mulți ani, România!”, a spus prefectul.

  Sărbătoarea Centenarului Marii Uniri al României de la Negrești-Oaș s-a încheiat cu un program artistic de muzică populară din zona Oașului, iar invitatul special a fost marele interpret Dinu Iancu Sălăjanu.

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img